In de tweede aflevering van De neus van Pinokkio vertelt Bart Peeters samen met zijn ‘wijsmakers’ Adriaan Van den Hoof en Nico Sturm verhalen over bekende en minder bekende sterren die in de kijker liepen. Of het allemaal waar is, laten ze beoordelen door twee bekende spelers en het publiek. Nico vervangt deze week Tine Embrechts als wijsmaker want Tine is op geheime missie in Manilla. De bekende gasten die waarheid van fictie moeten onderscheiden, zijn stand-upcomedian Henk Rijckaert en actrice Liesa Naert. Zij mogen zich onder meer het hoofd breken over het mysterieuze ei van Relegem, de toekomst volgens Chriet Titulaer, de belevenissen van een BV in Manilla en enkele producten uit de Shoppinglijn.

Dit is het ei van Relegem
In ‘Dit is het’ gaan Bart en zijn wijsmakers op zoek naar een spraakmakende reportage uit het verleden. We keren terug naar de tijd toen Vlaanderen er nog pastelkleurig uitzag, toen alles nog ‘nieuws’ was en de legendarische Jan Van Rompaey als reporter op bezoek ging bij de gewone man. In 1973 verzeilde Jan in het piepkleine dorpje Relegem, want daar hadden ze een wel heel bijzonder ei gevonden.

De oude doos: de toekomst volgens Chriet Titulaer
In de jaren ’80 toonde Chriet Titulaer Vlaanderen en Nederland in het programma ‘De Wondere Wereld’ hoe de toekomst er zou uitzien. Adriaan kruipt in de huid van Chriet en toont twee uitvindingen voor de toekomst. Welk fragment werd ooit echt uitgezonden op televisie? Een vraag voor Henk en Liesa.

Het verhaal: een BV in Manilla
Zeven jaar geleden trok een grote naam uit de Vlaamse showbizz als ambassadeur van de ontwikkelingsorganisatie Cunina naar de Filipijnen. De BV was toen erg onder de indruk van de ellende in dat land. Vandaag breit De neus van Pinokkio een vervolg aan dit verhaal. Tine Embrechts trekt naar Manilla en komt veel meer te weten over deze Vlaamse vedette en zijn missie in Manilla.

DE TV stopt nooit: teleshopping
Wil je snel afvallen, stoppen met roken of je groenten sneller kunnen snijden, dan is er maar één oplossing: teleshopping! Adriaan en Nico stellen elk een vreemd, ongeloofwaardig product voor maar slechts één van de producten is ooit echt gepromoot op televisie.

Hit van de week: dialecten
Voor De hit van de week komen deze keer drie prachtige, maar voorlopig nog niet op wereldschaal doorgebroken artiesten langs die elk in hun eigen streektaal een nummer brengen. Twee van die zangers zijn echt en de derde is een ‘valse zanger’. Hij werd door De neus van Pinokkio gebeld en zijn liedje is door de programmamakers verzonnen. Welke performer is niet echt?

De neus van Pinokkio: op zondag 7 april om 20.25 u. op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: