De kleindochter en achterkleinkinderen van de 96-jarige Maurice wonen in Sri Lanka. Hij belt hen elke week, maar hen in levenden lijve zien is te moeilijk vanwege de afstand. Daar wil Bompa Bockie iets aan veranderen. Al moet Bockie dan wel eerst een reisbureau zien te vinden die hem daarbij kan helpen: “Ik hoop echt dat Maurice geen hartaanval krijgt van deze verrassing.

Ondertussen organiseert het woonzorgcentrum een Halloween-party. Bockie...

Onder de Zuid-Afrikaanse zon krijgen rekruten Davina Simons, Loïc Van Impe, Ine Beyen, Olivier Deschacht, Jan Bakelants, Geert Meyfroidt, Ismaïl Abdoul en Saïd Boumazoughe het steeds zwaarder. Davina, Ine en Jan voerden de durfsprong vorige week succesvol uit. Acteur Saïd slaagde er niet in zijn angsten te overwinnen en dat knaagt. “Dit is echt falen”, klinkt het. Ex-bokskampioen Ismaïl daarentegen sprong onbevreesd in het diepe en kwam ongelukkig neer in...

Op zondagavond 12 mei liet de sympathieke melkveeboer Martijn uit Bree eindelijk in zijn hoofd én hart kijken: bij het finale keuzemoment koos hij voluit voor de Nederlandse boerendochter Lisanne, uit Limbricht. “Er is toch één iemand waar ik echt voor wil gaan, waar toch al gevoelens voor zijn. Ik durfde dat nog niet te laten zien omdat ik misschien iemand ga kwetsen en dat wil ik niet, maar als...

Op 16 mei start Het Bos met een festival ter ere van hun tienjarig bestaan. De festiviteiten duren maar liefst tien dagen lang en vinden plaats in de culturele ontmoetingsplaats op de Ankerrui in Antwerpen. Met een divers programma wil de organisatie een verscheidenheid aan bezoekers over de vloer krijgen. “We zijn trots op het schitterend programma dat we hebben neergezet”, aldus het team van Het Bos.

“Het beste van...

BBC Studios en Friendly Fire zijn verheugd om te vermelden dat Planet Earth III Live In Concert plaatsvindt op 29 september 2024 in de Ziggo Dome. Natuur- en dierenexpert Floris Göbel presenteert de show en vertelt verhalen van de tv-ploeg achter de prachtige natuurbeelden van de gelijknamige televisieserie. Kaarten zijn te koop via www.planetearth3concert.com.

De Planet Earth III show is een combinatie van zowel muziek als...

Eén week later dan voorzien, maar wel bij aangename temperaturen zonder neerslag kan je morgenavond in Hoeselt terecht voor de eerste editie van Bloesem Magie. De interactieve belevingswandeling is de slotactiviteit van het succesvolle bloesemseizoen, goed voor 30 activiteiten die er de afgelopen weken werden opgezet in het toekomstige Bilzen-Hoeselt. Aan Ter Kommen kan je op zaterdagavond 11 mei 2024 vrij starten tussen 20u00 en 21u30 voor een interactieve wandeling...

Met ‘Eindstation’, uitgebracht door Excelsior Recordings, verschijnt er een nieuwe single van Esther de Jong, de Nederlandse die vorig jaar debuteerde met het album ‘Even over leven. Ter ondersteuning van haar nieuwe single komt Esther samen met haar kompaan Esker van de Werken volgende week naar België voor vijf optredens, inclusief een voorprogramma voor Raymond van het Groenewoud en een instore in Hasselt.

“’Eindstation’ gaat over de relatie waar...

De internationaal zeer geliefde Spaanse indierock band Hinds heeft deze week hun 4e studioalbum VIVA HINDS aangekondigd. De titel van de plaat is geïnspireerd op wat hun fans tijdens shows massaal schreeuwden nadat ze - aan het begin van hun carrière - om juridische redenen hun naam moesten veranderen van Deers naar Hinds.

VIVA HINDS is het resultaat van een aantal gebeurtenissen in de afgelopen 4 jaar. Na hun...

Walter Grootaers is 69 en kan inmiddels een boek met vele hoofdstukken schrijven. Hij heeft al een en ander meegemaakt, met De Kreuners op tv en radio, privé, met zijn gezondheid. Zeer veel prachtige momenten, en soms ook: andere. Maar als de eeuwige optimist die hij is, kan Walter daar met een warm gevoel en grote mildheid op terugkijken.

En daar voegt hij nu een nieuw hoofdstuk aan toe.

Walter...

Popa Chubby annuleert om gezondheidsredenen jammer genoeg last-minute zijn tour voor de komende weken. Helaas dus ook geen bezoek aan Peer voor hem. Get well soon, Popa!

Gelukkig konden we op deze korte termijn toch nog een meer dan waardige vervanger strikken.

Niemand minder dan Thorbjørn Risager & The Black Tornado komen over uit Denemarken voor een spetterende show in onze Club Mississippi op zaterdag 18 mei om 19u45!

We...

Ratmosphere stelt hun laatste single ‘Movement’ voor uit debuutalbum ‘Devils Island.’

Robin van Ratmosphere over de song: “Het nummer gaat over Zeitangst en het loslaten van verantwoordelijkheden. Over net op het juiste moment wegkomen voordat alles instort.”

LIVE

  • 10/5, Trefpunt, Gent
  • 18/05, Grote Post, Oostende
  • 29/06, Hopville, Diest
  • 04/07, Museum M - Willy Leuven
  • 27/07, Wisselfestival, Kasterlee
  • 03/08, Suikerrock, Tienen
  • 31/08, Bruis festival Maastricht (NL)
  • 07/09, Bel Air Wood,
  • ...

Pagina's