The Colorist is een project van een zeskoppig orkest, onder leiding van Aarich Jespers en Kobe Proesmans. Met een voorliefde voor niet alledaagse, avontuurlijke muziek wil het toch een breed publiek aanspreken. Binnen de band is geen duidelijke rolverdeling. Zo zijn de functies van de percussie, bas en melodie sterk met elkaar verweven waardoor puzzelpartituren ontstaan. De ontwikkeling van dit project haalde zijn invloed uit het werk van o.a. Harry Partch, Luigi Russolo, Moondag, David Byrne en Tom Zé.

Voor de eerste concertreeks is zangeres Cibelle (Brazil/UK) te gast, waarbij The Colorist gedeeltelijk fungeert als vreemde begeleidingsband. Cibelle heeft een lang en boeiend parcours afgelegd met wat ze zelf omschrijft als Tropical Punk, een mix van neofolk, elektronica en andere stijlen.

The Colorist brengt naast eigen composities ook bewerkingen van Cibelle's muziek, waarbij het tewerk gaat als een 'colorist' in een strip of een film. Ze starten dus van de bestaande song-contouren en kleuren die op een eigenzinnige manier in. Daarbij staan eigen ontworpen, voornamelijk akoestisch melodieuze percussie-instrumenten centraal met de bedoeling om een nieuwe klankwereld op te roepen die aansluit bij hedendaagse muziek.

Bezetting

Traditionele instrumenten worden dan weer op een onorthodoxe manier ingezet om te komen tot een nieuw, nooit eerder vertoond geluid. Ook het ensemble is niet min en bestaat uit muzikanten die u zeker kent van bij o.a. Gabriel Rios, Zita Swoon, Bart Peeters, El Tattoo Del Tigre, dEUS, Rudy Trouvé Quintet,...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over