In de afgelopen vier dagen zakten 75.000 af naar het gratis festival Sfinks Mixed in Boechout. Het was weer een fantastische editie met een mooie opkomst, heerlijk gezellige sfeer en vele straffe optredens. Dit jaar werd er ook weer extra ingezet op duurzaamheid, afvalarm dankzij herbruikbare bekers, borden én kommetjes. Om gendergelijkheid op de podia te onderstrepen, was de DJ line-up volledig vrouwelijk, alsook 75 procent van de artiesten in de Club tent. Bovendien werd er twee van de vier dagen voor een vrouwelijke headliner gekozen. "Die gelijkheid is voor ons eigenlijk een evidentie," aldus organisator Patrick De Groote, "Hierdoor tonen we aan dat er heus een overvloed aan straffe vrouwelijke artiesten is.”

Meer dan 1200 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om mee het festival te realiseren, zo kan het festival ook gratis blijven voor iedereen.

Van over heel de wereld kwamen artiesten samen op Sfinks. Hoogtepunten waren Yemi Alade, Tanya Stephens, Ana Carla Maza, Widad Mjama & Khalil Epi, Alba Carmona, Bart Peeters & De Ideale mannen, Salif Keïta, Emicida en de Black Victorians.

Volgend jaar vindt het festival plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 juli.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over