Het zomerprogramma De Zomer is van Mechelen brengt de komende maanden op verschillende alternatieve manieren muzikale ontspanning in Mechelen. Zo kan je vanaf vandaag je muzikale kennis opkrikken in eigen stad. De gratis Belpop Bonanza Stadswandeling neemt je mee op een muzikale reis door de Belpop-geschiedenis van Mechelen.

Belpop Bonanza ook dit jaar in Mechelen
De organisatie achter De Zomer is van Mechelen, Mechelen Feest, werkt ook dit jaar samen met muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Een uitgebreide liveshow is niet mogelijk, maar het alternatieve concept brengt de Mechelaar toch naar muzikale rijkdom.

“De Belpop Bonanza Stadswandeling past volledig binnen het zomerprogramma De Zomer is van Mechelen. We zoeken en vinden nieuwe, creatieve manieren om de stad in de kijker te zetten. Mechelen kent een rijke muzikale geschiedenis die muziekliefhebbers zullen appreciëren. Jan Delvaux en Jimmy Dewit weten als geen ander hoe ze de Mechelaar kunnen verbazen met hun muzikale kennis.”, aldus Kristof Calvo, voorzitter Mechelen Feest.

Verhalen uit een rijkelijk muzikaal verleden
Het duo kiest voor Mechelen een tiental plekken uit waar muzikale geschiedenis is geschreven. De inhoud van de verhalen gaat over lokale artiesten, over legendarische cafés én muzikale helden met een internationale carrière.

“Wie aan Mechelen denkt, denkt meteen aan Beethoven, Louis Neefs en de punkband Belgian Asociality. We doken dieper in de muzikale archieven van Mechelen. Tijdens de stadswandeling ga je als ontdekkingsreiziger op pad langs bekende én minder bekende plaatsen in Mechelen.”, aldus Jan Delvaux, oprichter Belpop Bonanza.

Ontdek zo dat Marcel Sterckx, klassiek muzikant, bijna veertig jaar lang leraar was in het Mechelse Conservatorium en zo half Mechelen muziek leerde lezen én spelen. Bezoek de voormalige muziekstudio ‘Powertone Studio’ of leer hoe het uitgaansleven er tientallen jaren geleden aan toeging in het uitgaansmonument de Beethovenkelder, een danszaal in de Van Beethovenstraat.

Ook meer recent geschreven muziekgeschiedenis komt aan bod. “Hét stadsfestival Maanrock nodigt elk jaar grootse artiesten uit naar onze Dijlestad en schrijft zo jaarlijks muzikale geschiedenis. Deze vaste waarde in Mechelen kan dus niet ontbreken tijdens de stadswandeling.”, aldus Kristof Calvo.

Praktisch
Vanaf vandaag is de wandelroute online beschikbaar. De kaart bevat een route langs tien verschillende stops in de binnenstad van Mechelen. Locaties zijn o.a. het Stadhuis, het Cultuurcentrum, het Stedelijk Conservatorium Mechelen en Bar Popular. Bij elke stop hangt een QR-code die gescand kan worden met de smartphone. Achter elke plek zit een geïllustreerd videofragment van Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Vanaf augustus zal de wandelroute ook fysiek verkrijgbaar zijn.

Bekijk alle informatie over de Belpop Bonanza Stadswandeling en de routekaart via dezomerisvanmechelen.be. Alle informatie over Belpop Bonanza is te vinden via belpopbonanza.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over