Wedden dat geen enkele vrouw onberoerd blijft bij het horen van ‘Leve De Vrouw’, de nieuwe single van Nick & Simon? Als volleerde charmeurs brengt het populairste duo van de lage landen wat graag de nodige lofbetuigingen over aan alle vrouwen ter wereld. De Nederlandstalige popsong is overigens een geheide oorwurm die na één luisterbeurt al meteen een verpletterende indruk nalaat. “We zijn inderdaad overspoeld door alleen maar leuke reacties, voornamelijk van vrouwen. Zij vinden het geweldig dat ze op zo een positieve manier worden benaderd. Het is overigens heel terecht, want wat zou de wereld zijn zonder vrouwen. Geef toe, dat is pas saai,” zegt Simon.

216.000 views

Even spraakmakend als de single is ook de videoclip die ‘Leve De Vrouw’ ondersteunt. De clip werd opgenomen in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar vonden de opnames plaats in Wachtkamer 3de klasse, in het Maliebaanstation. In de clip spelen trouwens alleen maar vrouwen mee en het publiek bestaat dan ook uitsluitend uit leden van de studentenvereniging UVSV uit Utrecht, die allen figureerden. Sinds de online lancering van de clip, een paar weken geleden, hebben op Youtube alleen al meer dan 216.000 mensen de clip bekeken, en dat cijfer groeit nog elke dag. “Het is bijna niet te geloven welke impact ‘Leve De Vrouw’ muzikaal heeft. Tijdens onze optredens is het één van de hoogtepunten en we zien ook online dat het nummer ontzettend veel bekeken wordt en gedeeld wordt op de sociale media. Mensen praten erover en vinden het een erg leuk liedje. Dat doet ons uiteraard heel veel plezier”, zegt Nick Schilder.

Vlaanderen

De talrijke Nick & Simon fans in Vlaanderen houden best de website en de social media van het duo in de gaten. Na het unieke ‘Herinneringen Aan Vlaanderen’ concert van 21 september in een bomvolle Lotto Arena in Antwerpen, heeft het duo aangegeven dat ze volgend voorjaar met hun eerste theatertour ook naar Vlaanderen willen komen. “Op woensdag 4 februari starten wij in het Agora Theater in Lelystad met ‘Herinneringen’, onze allereerste theatertour. In totaal gaan we 40 theaters bezoeken en eindigen doen we op 8 juni feestelijk in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. We gaan ook één theatervoorstelling geven in Vlaanderen en waar en wanneer die zal plaatsvinden maken we eerdaags bekend”, klinkt het bij Nick & Simon.

Aanstaande maandag 3 november verschijnt via CNR/Vlaamse Sterren ‘Leve De Vrouw’ als nieuwe single van Nick & Simon digitaal in Vlaanderen. Het nummer is tevens ook terug te vinden op hun succesalbum ‘Herinneringen Aan Vlaanderen’ waar ook het andere vrouwvriendelijke liedje ‘Ode Aan De Vrouw’ op terug te vinden is.

Bekijk hier de clip van 'Leve De Vrouw': http://www.youtube.com/watch?v=U9gKGUxumWg

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over