Vanaf 8 mei - eindelijk - doen Muziekcentrum en Eetcafé Dranouter hun deuren weer open! We kunnen we binnenkort weer een portie live muziek aanbieden aan het publiek. Hoewel nog onder heel wat beperkingen en voowaarden, toch zijn we heel blij dat we kunnen heropstarten.

Wat staat er op het programma?

Concerten mei:

Gregory Frateur & Pieter Theuns - Vrijdag 14 mei - 20u00 - Unieke buitenlocatie in Heuvelland

Zanger Gregory Frateur (Dez Mona) en luitist Pieter Theuns (Baroque Orchestration X) slaan de handen in elkaar voor een reeks intieme duoconcerten op bijzondere plaatsen doorheen Vlaanderen. Beide frontmannen zijn geen onbekenden voor elkaar: in 2011 brachten ze als Dez Mona & BOX het alom geprezen SÁGA uit. In 2021 ziet een vervolg op deze succesvolle samenwerking het daglicht als het werelds oratorium LUCY over de zoektocht naar een thuis en het gevoel van thuiskomen. Voor deze reeks intieme concerten strippen ze de rijk gearrangeerde muziek tot een basis van stem en theorbe (barokluit). In deze tijden van afstand zoeken ze samen met de toeschouwers plekken waar de muziek weer dichterbij mag zijn. Er zijn maar 50 tickets beschikbaar. Tickets en meer info via www.muziekcentrumdranouter.be

Gratis concert Trio Julien Biget / Gerry Murray / Rudy Velghe- Zaterdag 22 mei - 20u30 - Unieke buitenlocatie in Heuvelland

Gratis concert van een top internationaal folktrio: Biget, Murray & Velghe. Deze ervaren tradmuzikanten uit België, Ierland en Noord-Frankrijk hebben samen al heel wat muzikale waters doorzwommen.

Julien Biget is een zanger, bouzoukispeler en gitarist uit Noord-Frankrijk. Reeds jong werd hij onder de vleugels genomen van Gabriel Yacoub (Alan Stivell, Malicorne…). Julien werkte ook samen met de Bretoense topfluitist Jean-Michel Veillon.Gerry Murray is dan weer een oud-leerling van Pat McCabe en één van Ierlands top piano-accordeonisten. Hij staat bekend om zijn swingende speelstijl. Sinds hij in België verblijft is hij vooral bekend als lid van de Iers-Belgische formatie Shantalla. Rudy Velghe is stichtend lid van de Keltische groep Orion. Hij was betrokken bij ontelbaar veel muzikale projecten (Cadans Der Getouwen, Urban Trad, Het Huis Der Verborgen Muziekjes, Geest Van De Kesterheide). Kortom: drie toppers en dit helemaal gratis! Dit optreden is mogelijk dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Overheid. Voor dit intieme concert zijn slechts 50 personen toegelaten. Dit is een gratis concert, maar registratie is verplicht. Registreren kan via reservatie@dranoutercentrum.be. Er zijn max. 2 personen toegelaten per aanvraag. Door de huidige coronamaatregelen vindt dit concert in open lucht plaats op een unieke buitenlocatie in Heuvelland. Wie reserveert, die komt de precieze locatie zo snel mogelijk te weten.Snel reserveren is de boodschap!

Concerten juni:

Als de coronacijfers het toelaten, trekken we vanaf juni in de concertzaal. De concertzaal van Muziekcentrum Dranouter is 100% coronaproof, volledig in lijn met het veiligheidsprotocol. Wij zorgen voor voldoende ruimte en afstand en voor alle nodige preventiemaatregelen. Muziekcentrum Dranouter voorziet alle locaties in het gebouw van alle nodige veiligheidsvoorzieningen. We volgen de adviezen van de overheid nauwgezet op en sturen bij indien nodig. Klik hier voor onze veiligheidsmaatregelen.

In juni staan deze optredens op onze concertagenda - tickets zijn vanaf nu te koop:

05/6: De Garre: Toppers van de Vlaamse traditionele muziek
11/6: Westhoek: Virtuoze muziek met humor en in het Westhoeks!
12/6: Cardboard Cabin: swingende en jazzy trad muziek
18/6: Wör: 18de eeuwse beiaardmuziek in een neo trad jasje.
26/6: Jaouad: Artiest, activist en bruggenbouwer.

Corona garantie

Mocht een concert omwille van de coronacrisis toch niet kunnen doorgaan, dan wordt het concert verplaatst naar een nieuwe datum. Mocht die nieuwe datum voor tickethouders niet lukken, dan krijgen die uiteraard de tickets terugbetaald.

Zomerwandeling "Een berg vol verhalen"
Zaterdag 15 mei - 16u00
Zaterdag 22 mei - 16u00

Meesterverteller Yves is laaiend enthousiast om het publiek coronaproof op sleeptouw te nemen op en rond de mysterieuze Kemmelberg! Tijdens het voorjaar van 2021 presenteert hij jou 'Berg vol Verhalen', een muzikale vertelwandeling die intussen uitgegroeid is tot een ware klassieker uit Yves' repertoire. Yves gidst je over en rond de Kemmelberg met het romantische verhaal van Louise Poty, een jonge Française, op zoek naar sporen van haar tijdens WO I gesneuvelde overgrootvader. Ze ontmoet op de Monteberg de jonge Lander, die haar op mooie plekjes verhalen vertelt over Kelten, een middeleeuws magisch paard en andere bergbewoners. Over streekgenoten en - specialiteiten horen we alles bij monde van de tooggangers Jacques en Georges, een paar cafébazen en winkeliers en een bevlogen geuzenkenner met een nogal lastige echtgenote. Het verhaal wordt doorspekt met liedjes en live accordeonmuziek. Achteraf is er de mogelijkheid om iets te drinken of te eten op het grote terras van Eetcafé 't Folk.

Deze wandelreeks vindt volledig coronaproof plaats, en in beperkte groep. Ook in juni, juli en augustus zijn er wandelingen gepland. Alle data, meer info en tickets vind je via de programmapagina.

Eetcafé

Nof fantastisch nieuws: Eetcafé 't Folk zwaait haar terrasdeuren open, vanaf zaterdag 8 mei! Reserveren kan nu al via www.dranoutercentrum.be. Voorlopig bedient het enthousiaste team jou met een gevarieerde, beperkte kaart: nacho's, (vegan) tapasbordjes, dagsoep, ovenkoeken, artisanale ijsjes... Omdat je ons al een hele tijd moest missen, doen we onze terrasdeuren open op een aantal extra dagen (o.a. moederdag, Hemelvaart, pinkstermaandag). Je bent meer dan welkom op ons grote terras voor een lekker hapje & een drankje, mét zicht op de prachtige Kemmelberg!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over