De organisatie van masters@rock is fier in primeur de eerste namen vrij te geven voor de zesde editie van het festival dat doorgaat op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2015.

Het festival zal doorgaan op een nieuw festivalterrein langs de Vredelaan (achter en naast het sportcenter “the move”), dat plaats kan bieden aan 6.000 festivalgangers per dag. Er wordt nauw samengewerkt met het sport- en danscentrum “the Move“ dat tijdens het festival zal fungeren als backstage en onderdak zal bieden aan de artiesten. Er werd getracht, bij de samenstelling van de affiche, namen te zoeken die aanspreken bij het grote publiek en dit zowel bij jong en oud. De verwachtingen zijn hoog!

Golden Earring.

De legendarische Nederlandse rockband Golden Earring , die al sinds de vroege sixties actief zijn, komen naar Torhout ! Na meer dan een halve eeuw carrière, 25 studioalbums en een massa optredens zijn deze heren nog steeds alive and kicking. Niet alleen hebben ze supports voor Led Zepplin, Jimmi Hendrix en Eric Clapton gedaan, maar ook scoorden ze in binnen- en buitenland met Moontan, hun album uit 1973. Met Tits ’n Ass uit 2012 lieten ze hun laatste studioworp op de wereld los. Op Zaterdag 29 augustus staan ze op de planken van het masters@rock festival voor een onvergetelijke rock & roll party met hun wereldhits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’.

Praga Khan

Deze Limburgse, uit de Rave ontsproten, dance act opereert al sinds 1989. Na smash hits als Lonely, The Power of the flower en Breakfast in Vegas en vele filmverschijningen (Austin Powers en Strange Days) is dit muzikaal gezelschap, aangevoerd door Maurice Engelen nog steeds on the road. Het palmares van Praga Khan is indrukwekkend. De groep haalde drie keer op rij een gouden album in de USA. In 2013 stond de band op nummer één in de US electronic album charts. Ze stond met 2 verschillende singles gelijktijdig in de UK top 40 en speelde meer dan 150 uitverkochte optredens in de US. Praga Khan speelde op Glastonbury als hoofdact in de Dance Marquee en mocht als eerste Belgische band ooit afsluiten op het hoofdpodium van Werchter. Laat je meeslepen door de met acid gekruide beats. Praga Khan brengt een best-of show op ons hoofdpodium en kan daarvoor uit een respectabele 25-jarige carrière putten.

Arsenal.

Wie had gedacht dat een band met een repertoire dat oorspronkelijk gecatalogeerd werd als “wereldmuziek” zo’n impact op de muziekscene zou hebben ? Wie had gedacht dat zij na vijftien jaar zoveel succes zouden oogsten dat ze de Brusselse AB meer dan 5 keer zouden uitverkopen? Wel, u niet ?! Toch presenteren wij met trots Arsenal : de band met West-vlaamse roots, die menig oud en jong lijf doet sidderen onder hun exotische ritmes, hiphopbeats en dance-invloeden. Als er één band is die van elk optreden een feest maakt, is het Arsenal wel. Het verklaart waarom de groep rond creatieve tandem John Roan en Hendrik Willemyns al zes keer op Rock Werchter heeft gestaan, waaronder twee keer als afsluiter. Hendrik ( die van Torhout afkomstig is ) speelt een thuiswedstrijd !

DOG EAT DOG.

Deze New Yorkers die in ons collectief geheugen gegrift zijn door hits als no Fronts, Who’s the King en Rocky hebben Torhout al meerdere malen onveilig gemaakt. Zo speelden ze op TW in ’96, maar ook op Masters@Rock. Daar werd hun mix van punk, hiphop en metal door de aanwezigen zo gesmaakt dat we niet anders wilden dan indien de kans zich voordeed deze ook terug te grijpen. En ja, hun liefde voor ons festival is wederzijds. Op zaterdag zullen ze terug op de planken staan voor een wervelende show waarvan we zeker zijn dat die toeschouwers onberoerd zal laten.

Bulls On PARADE.

Het Gentse Bulls On Parade claimt de strafste Rage Against The Machine-tributeband te zijn. En dat statement werd eerder al bevestigd. De Gentse Zack de La Rocha, draagt net iets meer lichaamsgewicht met zich mee dan de echte, maar voor het overige is hij even spitant door de micro als zijn grote voorbeeld zelf. ‘‘Bullet in the Head’ , ‘Freedom’ , ‘Killing in the Name Off’ we zullen ze allemaal te horen krijgen en meezingen...

De toekomst

Meer nog dan de vorige jaren hoopt de organisatie op een massale aanwezigheid van de muziekliefhebber uit het ruime houtland in het algemeen en uit Torhout in het bijzonder. Alleen dan is het festival op lange termijn haalbaar. Het belooft een mooie affiche te worden met bands met klinkende namen die hun bestaansreden meer dan voldoende hebben bewezen en die de komende zomer hun hits in Torhout ten beste zullen brengen. Tickets zijn vanaf vandaag (donderdag 26 maart) online te verkrijgen op www.masterrock.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Masters@Rock
Datum: 
28 en 29 augustus 2015
Locatie: 
Vredelaan, Torhout

Reservatie:

Meer over