Op 1 mei start Return Fire. Vier muzikanten en twee hedendaagse dansers komen samen in de club C12, recht onder de dagelijkse waanzin van Station Brussel-Centraal. Onder hen de vermaarde zanger en dichter Mike Doughty (VS), oprichter van de New Yorkse avant-garde rockband Soul Coughing, en de bekroonde choreografe Sung In Her (VK/KR), in België o.a. bekend van Needcompany.

Tien dagen lang laten de artiesten de wereld achter zich in de brutalistische ruimte van C12. Ze plooien zich daar op zichzelf en elkaar terug. Dat wordt hun enige input. Maar die is wel behoorlijk gevarieerd. Zo heeft danser Martha Pasakopoulou (GR) onder andere meermaals samengewerkt met Marina Abramović, en heeft het producersduo Husk Husk (BE) vorig jaar nog een vijfdaagse experimentele geluidsinstallatie geëxposeerd in de gerenommeerde Romeinse kunstgalerie ‘Ex Elettrofonica’.

Op de laatste avond, vrijdag 10 mei, geven ze een exclusief optreden. Verwacht een fusie van hoekige, gebroken grooves, verrassende sampling, tape-manipulatie, buitenwereldse cello en en associatieve, beeldende zang. De dans zal een opwindende mix zijn van extreem gecontroleerde, formele sequenties (in de geest van Anne Teresa De Keersmaeker) en lossere, punkachtige dramaturgie.

Praktische informatie:

  • Datum: 10 mei 2024
  • Locatie: C12, Brussel

Timetable

Deuren open: 20:45

Start performance: 21:30

Ticketprijs: 10 € (reeds in verkoop)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over