Komen Eten trekt deze week naar vier übergezellige Vlaamse campings. Sacha, Rafa, Bianca en Dirk zetten hun caravandeur wagenwijd open en proberen zoveel mogelijk punten te scoren op kookgebied. Sfeer en gezelligheid mogen geen probleem zijn voor de Komen Eters van deze week, want het campinggevoel staat volgens hen gelijk met samen gezellig genieten. Op vrijdag trekken de vier naar het zuiden van Frankrijk, op bezoek bij sterrenchef Piet Huysentruyt in camping Chez Piet.

Sacha uit Bredene

Sacha (61) is gepensioneerd en brengt haar tijd het liefst door op camping ‘Park d’Heule’ in Bredene. Ze geniet met volle teugen van het leven en doet dat graag in gezelschap van vrienden. Sacha schikt al graag eens een bloemetje op de camping en is een actief en passief liefhebster van Tiroler jodel- en hoempapamuziek. Hopelijk voor Sacha sluit ze deze Komen Eten-week winnend af, want ze beloofde al aan haar hele omgeving dat ze de primus wordt. Haar caravan doet chalet-achtig aan en Sacha heeft haar huisje op wielen speciaal voor de gelegenheid ‘cosy’ ingericht. En dat de caravan als volwaardig huis kan beschouwd worden, bewijst de pergola, het gezellig salonnetje en de aanwezigheid van een hondje dat vooral niet luistert naar de naam Zohra. Voor sfeer en gezelligheid kan het dus al niet mis gaan. Punten voor haar eten wil Sacha scoren met een zomerse kiekencarpaccio als voorgerecht. Dat doet vermoeden dat het hier om een niet alledaags gerecht gaat waarin rauwe kip wordt gebruikt. Als dat maar goed komt…

Rafa uit Lille

De 53-jarige Rafa is beroepshalve chef de parti en kan dus enige ervaring in de schaal werpen. Rafa is een echte flapuit die naar eigen zeggen zelfs met een hond met een hoge hoed op praat. Die moet hij vandaag wellicht niet ontvangen, wel drie hongerige gasten die een gezellige avond willen beleven. Hij ontvangt hen op camping ‘De Lilse Bergen’. Rafa heeft Spaanse wortels, of carrotes zoals ze daar wellicht zeggen. Hij is geboros in Tenerife en is van het type ruwe bolster en blanke pit. Rafa is met andere woorden niet bang om zijn gevoelens te tonen. Zijn Komen Eten-avontuur is voor Rafa het ultieme eerbetoon aan zijn overleden ouders. Hij wil zijn gasten verrassen met twee vruchten die volgens hem in onze contreien niet zo bekend zijn, maar in Spanje des te meer: “ananas” en “mango”. Rafa wil ook qua presentatie graag dat ietsje meer bieden aan zijn genodigden en serveert het hapje op een leisteen. Als klap op de vuurpijl heeft deze zuiderse Don Juan nog twee flamencomuzikanten uitgenodigd die de bekendste Spaanse chansonès te berde brengen, waaronder het oer-Spaanse ‘Dos Cervezas’.

Bianca uit Wachtebeke

De 36-jarige huisvrouw Bianca ontvangt haar gasten op camping ‘Puyenbroeck’ in Wachtebeke. Bianca houdt zich in haar vrije tijd graag bezig met kuisen en koken. Dat komt goed uit, want Bianca is lid van een 6-koppig gezin waar ze dus elke dag mag voor koken. De gasten van vanavond krijgen moeilijk hoogte van Bianca, maar trouwe Komen Eten-kijkers weten ondertussen dat stille waters soms al eens diepe gronden hebben. Op Camping Puyenbroeck wonen tal van kikkers, maar heeft Bianca ook een van deze schattige beestjes op haar menu gezet? Als decoratief item kiest Bianca voor een bos mysterieuze bloemen die zonder water lijken te overleven. Bianca gaat voor garnalen als voorgerecht, maar laat een van de gasten daar nu net geen fan van zijn… Gelukkig kiest ze voor haar hoofdgerecht iets helemaal anders: scampi. De bosvruchten uit haar dessert is Bianca niet zelf gaan plukken, want in het bos doet ze naar eigen zeggen andere dingen.

Dirk uit Lommel

Dirk (54) sluit de campingweek af op camping Parelstrand in Lommel. Hij is afkomstig uit Opglabbeek en laat dat duidelijk horen. Dat deze vrachtwagenchauffeur aan dit avontuur meedoet is bewonderenswaardig, aangezien hij tot nu toe nog geen enkele keer heeft gekookt in zijn hele leven. Hij is zelfs bang dat hij het water zou laten aanbranden wanneer hij een ei bakt. Gelukkig kan Dirk rekenen op de steun van zijn vrouw die alles heeft klaargezet en zo de risico’s te beperken. Een van de onderdelen die Dirk nodig zal hebben om dit avontuur tot een goed einde te brengen is een meloen. Enkel door deductie komt hij te weten hoe een meloen er uitziet. Voor de afwas kan Dirk rekenen op de chippendales van de camping, die met plezier een handje toesteken. Want ook op een camping maken vele handen weinig werk. Rafa krijgt van Dirk de opdracht om het vlees in het oog te houden. Hij draagt met andere woorden de eindverantwoordelijkheid mocht het vlees niet lekker zijn. Maar die kans is uiteraard bijzonder klein…

Komen Eten, van maandag 3 november tot donderdag 6 november, om 20u15 en Chez Piet, vrijdag 7 november om 19u50 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over