peciaal voor de Record Store Day arrangeerde Klaas Tomme van Ides Moon hun eerste EP voor zang, akoestische gitaar en strijkkwartet. Ides Moon ken je misschien nog van De Nieuwe Lichting 2015 of misschien wel van een van hun passages op Boomtown, Suikerrock, Leffingeleuren, Stoemp, De Zevende Dag, Ik Zie U Graag of Incubate.Met hun eerste EP haalden zij met 3 van de 5 nummers nationale radio en veroverden ze een plekje in de playlisten van Studio Brussel als Radio 1. De 'EP With Strings' wordt uitgebracht op 500 unieke genummerde exemplaren op 16 april en wordt live voorgesteld die dag in 4 platenzaken:

  • Giga Swing in Hasselt
  • Coffee & Vinyl in Antwerpen
  • The The Vinyl Touch in Mechelen
  • Topdisc in Torhout

Uit deze EP stelt Ides Moon een nieuwe single voor: 'Any Way (With Strings)'. Een song die gaat over de macht van materialisme. “Are you really happy now? A car in front of your door.” Deze openingszin zet meteen de toon. Ben je werkelijk gelukkig? Hoe ver gaan we uiteindelijk geraken in deze wereld waar materialisme de scepter zwaait? Op allerlei manieren bouwen we omheiningen rondom onze persoonlijke comfortzone waar onbekend licht niet doorgeraakt. Zelfs de eigen schaduw wordt gewantrouwd. Beluister hem hier.

Voor het artwork werkt Ides Moon steeds samen met Dominique Vangilbergen. Een getalenteerde artist uit Berlijn die onder andere reeds tentoonstelde in de Londense Saatchi Gallery en er ook in de prijzen viel.

De 'EP With Strings’ komt op 16 april uit in eigen beheer. Beluister hem hier.

Na de release van deze RSD EP komt Ides Moon met compleet nieuw materiaal en een full album in hun originele bezetting.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over