Delta Crash bracht vorige week met 'Shimmer of Time' haar eerste officiële single uit, en daarvan is nu ook een officiële video verschenen. De atmosferische clip is geschoten door Piet + Pol, in samenwerking met de Wetterse band die in 2016 nog de publieksprijs won van Humo's Rock Rally. Later deze maand verschijnt de EP 'Blue Embrace', het eerste echte wapenfeit van Delta Crash.

Het parcours van Delta Crash – Koen De Gussem (zang en gitaar), Kenny Lason (gitaar), Bert Vanderbeken (bas) en Bert Lachaert (drum) – de laatste jaren was een gestage klim waarbij geen stappen werden overgeslagen. Van een selectie voor De Nieuwe Lichting op Studio Brussel in 2015, naar een derde plek op het Oost-Vlaamse muziekconcours Oost.Best datzelfde jaar en als klap op de vuurpijl de publieksprijs in de finale van Humo's Rock Rally in 2016. Het wil niet alles zeggen, maar het moge wel duidelijk wezen dat Delta Crash evolueerde in een band waarmee rekening gehouden moet worden.

Van Delta Crash verscheen tot nog toe geen enkele release, maar daar komt nu verandering in met 'Shimmer of Time', een perfecte staalkaart van hun kunnen. De in galm gedrenkte sound van het nummer en de teksten van zanger Koen De Gussem baden in melancholie en onderhuids onbehagen. Deze melancholie krijgt nu ook een passende vertaling naar beeld. In de clip speelt de band tegen een achtergrond van vergeelde projecties uit lang vervlogen tijden, momenten die intussen vervaagd zijn en vervangen door een onbenoembaar verlangen.

Bekijk de clip hier: https://youtu.be/48L8EjsvCRw

Muziekblog Dansende Beren had het volgende te zeggen over single 'Shimmer of Time': 'Dit nummer is je nachtelijke roadtripcompagnon, een song die je zachtjes zijn zielenroerselen toeroept, en waarbij je alleen maar ‘godverdomme ja’ kan zeggen. Noot per noot groeit de spanning, om in een definitieve catharsis te vallen bij het laatste refrein. Dat refrein vraagt, nee, smeekt om gescandeerd te worden. Een punt van herkenning voor iedereen die al een gedumpt geweest is, een reden om nog eens terug te denken aan wat ooit had kunnen zijn. De stuwende kracht van melancholie is nooit duidelijker geweest.'

'Shimmer of Time' is de eerste single van de hun debuut-EP 'Blue Embrace, die op 20 maart verschijnt en daarna zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar zal zijn. De EP, geproduceerd door Reinhard Vanbergen en in eigen beheer uitgebracht, zal zeven nummers tellen. Op 24 maart stelt Delta Crash 'Blue Embrace' voor in de Charlatan in Gent, en daarna volgt een tournee langs verschillende podia in Vlaanderen. De speellijst en verkooppunten van de EP vallen te vinden op de site van Delta Crash.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over