Tom Van Tongerloo
Amsterdam Music Festival 2015 © Tom Van Tongerloo

De afgelopen dagen stond Amsterdam weer helemaal in het teken van het Amsterdam Dance Event. De stad werd overspoeld door duizenden danceliefhebbers vanover de hele wereld die hier deel van wilden uitmaken. Op diverse locaties in en rond de stad werd vijf dagen lang keihard gefeest. De ultieme afsluiter was echter het Amsterdam Music Festival in de Amsterdam Arena. De line-up was er eentje om U tegen te zeggen. Wij mochten er zaterdagavond bij zijn.

Vrijdagavond stond de line-up in het teken van de Dj Mag Top 100. De ‘s werelds populairste dj van dit moment werd er bekend gemaakt. Op voorhand werd reeds aangekondigd dat Hardwell, Armin Van Buuren, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Nervo en Vicetone, het podium zouden betreden. De Belgische grootmeesters Dimitri Vegas & Like Mike kroonden zich tot de nummer één. Vier jaar geleden veroverden ze voor de eerste keer een plaats in de befaamde top 100. Mede dankzij het bekendste festival ter wereld Tomorrowland, schaarden zich een grote horde fans achter hun uit binnen- en buitenland. De Nederlandse dj’s Hardwell, Martin Garrix en Armin Van Buuren moesten zich tevreden stellen met respectievelijk plaatsen twee, drie en vier.

Onder de feestvierders zaterdagavond een heel divers publiek. Mensen uit alle hoeken van de wereld hebben kosten noch moeite gespaard om af te zakken naar Amsterdam. De vele kleurrijke vlaggen verraadden hun afkomst en fleurden de arena op. Dit in combinatie met het impressionant decor en fenomenaal lichtspektakel zorgden voor een uitgelaten sfeer.

De line-up van zaterdagavond moest zeker niet onderdoen voor die van vrijdag. De Amsterdam Arena daverde voor de tweede nacht op rij op zijn grondvesten. Klingarde, Robin Schulz, Oliver Heldens, Afrojack, David Guetta, Tiësto, Dj Snake, Showtek en Yellow Claw schitterden op de timetable.

Afrojack verving de Zweedse dj Alesso, die helaas verstek moest laten gaan wegens oorproblemen. Als ode aan Alesso startte Afrojack zijn set met Alesso’s bekendste hit, “I lose myself tonight”. De Arena ging hierbij voor de eerste keer uit zijn dak. Afsluiten deed hij met de hit van David Guetta “Turn me on”. De toon werd hiermee gezet voor Guetta’s set. David Guetta slaagt er keer op keer in zijn passie voor muziek over te brengen op het publiek. Na Guetta namen dj Tiësto en vervolgens de mannen van Showtek plaats achter de draaitafels.

Dj Snake was misschien wel de verrassing van de avond. De nummer 32 van de Dj Mag top 100 kon het publiek echter niet unaniem bekoren. Tijdens zijn set viel de uitbundige ambiance een beetje stil. De die-hard feestvierders konden de laatste energie uit hun benen springen op de beats van Yellow Claw, de afsluiter van de avond.

Op voorhand werd het Amsterdam Dance Festival aangekondigd als een uitbundig feest met de creme de la creme uit de internationale dj scene. De organisatoren Alda Events en ID&T hebben hierover zeker niet gelogen. Lovende woorden dan ook aan hun adres voor deze geweldige avond. Het mag gezegd worden, de 20ste editie van Amsterdam Dance Event werd in stijl afgesloten. (VL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: