Vrijdagavond stelde de Britse band Sea Girls hun nieuwe single "Come Back To Me" voor op BBC Radio 1 als 'Hottest Record in the World', waarna de single meteen officieel verschijnt op alle platformen. Het vermogen van het viertal om perfecte popmagie met rockinvloeden te creëren is opnieuw te horen met een pulserende, stuwende track die dankzij hun liveshows al uitgroeide tot een echte fanfavoriet. Nadat ze met "I Want You To Know Me" en de titeltrack "Midnight Butterflies" reeds de airplaycharts in het VK en Duitsland veroverden, zijn ze klaar om met de nieuwe single "Come Back To Me" verder te bouwen op dat succes. Eind mee spelen ze alvast op BBC Radio 1's Big Weekend naast kleppers zoals Coldplay, Charli XCX en Vampire Weekend. Daarna volgen festivaldata over heel Europa en een Europese clubtour.

Het nieuwe album Midnight Butterflies is melodieuze vreugde, popperfectie in twaalf nummers, en verschijnt op vrijdag 14 juni. Op dat album staan samenwerkingen met producers zoals Kid Harpoon (Harry Styles), Benjy Gibson (Fred again..) en Rich Cooper (Rina Sawayama, CMAT), waarmee ze hun gekend geluid hebben verder uitgewerkt tot een nog aanstekelijker geheel.

LUISTERLINK "COME BACK TO ME"

Over Sea Girls

Vol directheid, pop hooks en positieve openhartige teksten gaat het bij Sea Girls allemaal over je hoofd omhoog houden en een pauze nemen - een positieve en krachtige boodschap die de huidige maatschappij en de achtergrond van wereldwijde instabiliteit weerspiegelt. Als je ziet hoe Sea Girls strak in het gehoor liggende nummers spelen voor grote mensenmassa's die elk woord meezingen met nummers die zo'n stevige punch hebben, dan is het duidelijk waarom ze wereldwijd zo'n toegewijde schare fans krijgen. Van uitverkochte tours tot het headlinen van festivals, de opmars van Sea Girls lijkt niet meer tegen te houden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over