Na een jaar van bezinning en stilte maakt Black History Month Belgium (BHM) zich op voor een 6e editie. In maart viert BHM de kracht en culturele rijkdom van de Zwarte gemeenschap in België aan de hand van het thema ‘New Beginnings: Celebrating Resurgence’ (Een Nieuw Begin: Wederopstanding Vieren). Voor de derde editie op rij zet AB mee haar schouders onder het project en probeert ze met een muzikaal programma de thema's onder de aandacht te brengen.

“AB en BHM delen eenzelfde missie: het bewaren en bevorderen van culturele diversiteit en het vrijwaren van recht op cultuur voor iedereen in onze samenleving. We zijn bij AB dan ook blij dat wij vanuit een muzikaal programma BHM volop kunnen ondersteunen en deze thema’s onder de aandacht kunnen brengen, zowel bij een breder publiek, als binnen onze interne werking.” vertelt Laura Mwanambuka, projectcoördinator van AB.

BHM x AB: Opening Night

Het thema ‘New Beginnings: Celebrating Resurgence’ indachtig presenteert AB vol trots het officiële openingsfeest van Black History Month Belgium (BHM). Zaterdag 2 maart brengt AB de volledige community samen in hartje Brussel voor een grootschalige muzikale viering. Op het programma staan onder andere Miss Angel, ONHA, Mavee, Zedie en Kipili. Toegang tot het event is volledig gratis.

Lady Blaxx Invites

Op Internationale Vrouwendag (vrijdag 8 maart) nodigt Lady Blaxxverschillende opkomende vrouwelijke artiesten van kleur uit. Met haar project Lady Blaxx Invites bouwt ze zowel bruggen als een safe space voor artiesten die niet altijd de kans krijgen om door te breken. Het belooft alvast een gezellige concertavond te worden in AB die stereotypen doorbreekt met een bundel jong talent.

David Numwami

Drie jaar na zijn eerste release, onthult de Brusselaar David Numwami op donderdag 21 maart zijn tweede EP in AB Club. Op ‘I LOVE YOU’ weet hij perfect de pijn van een gebroken hart te vatten in aanstekelijke doodeerlijke popnummers.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: