Een van de meest tegendraadse en boeiende muziekgenres ooit viert z’n 50ste verjaardag. Ter ere van de 50ste verjaardag van hiphop, ontwikkelden AB & Proximus een augmented reality experience die hiphopliefhebbers meeneemt op een virtuele trip naar de iconische momenten in AB’s hiphopgeschiedenis.

‘HIP-HOP 50: The Augmented Experience’ is een meeslepende en interactieve reis doorheen een halve eeuw hiphop in het hart van Brussel. Concertgangers die voor de gevel van AB staan, scannen een QR-code om de augmented experience te starten.

Digitale magie

Dankzij digitale magie krijgen bezoekers een unieke blik in de archieven: de mooiste oude concertaffiches en tickets van onvergetelijke shows duiken op, net als ongeziene beelden van bekend en opkomend hiphoptalent. Aan de hand van een virtuele tijdlijn vol significante gebeurtenissen en quotes, verbeeldt de experience het immense culturele en maatschappelijke belang van hiphop.

Een jaar gratis AB

Aan het einde van de experience wacht het publiek een verrassing. Via een wedstrijd maak je kans op 1 jaar gratis concerten in AB. Elke maand wordt er een winnaar gekozen. Meer info lees je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: