‘Swingout for the Jitterbug Coolcats!’ is een feestelijke, nostalgische dansavond die je meevoert naar de sfeer van de Savoy Ballroom en de Cotton Club in het New Yorkse Harlem van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Op het programma staan naast Nomad Swing (quintet) ook dansacts (Elze & Joris), burlesque-acts (Cerise Noire) en dansinitiaties. Lindy Hop, Charleston en swing, rock ’n roll en boogiewoogie deluxe!

Nomad Swing (Quintet)

Nomad Swing is een groep gepassioneerde muzikanten met liefde voor muziek uit de jaren twintig tot vijftig. Met Django Reinhardt, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en vele anderen als grote voorbeelden brengen ze een gevarieerd en kleurrijk repertoire en dit op een persoonlijke manier: swingmuziek, Franse chansons, jazz, …

Nomad Swing Quartet is Seppe Van Tilborg (gitaar), Ine Smet (zang), Koen De Cauter (sopraansax, klarinet, zang), Dajo De Cauter (contrabas) en Jan Van Steenbrugge (drums).

Cerise Noire

Cerise Noire is op en top Burlesque! De Nederlandse schone met een passie voor dans, performen en kleding trad onder meer op tijdens ‘Boudoir Bizarre’ in het ‘Obscene Theatre’, Burlesque Freakout, The Tattoo Convention, … Veel tekst en uitleg heeft deze dame niet nodig, want ‘what you see is what you get’!

Elze & Joris

Elze en Joris zijn een bijzonder enthousiast dansduo. Ze deden samen (en apart) mee aan diverse competities in binnen- en buitenland (Hollywood, Londen, Harlem, …) en wonnen talloze prijzen. Ze geven drie dansdemonstraties (Lindy Hop tot authentieke jazzdans).

Ivan Van wassenhove

Ivan van Wassenhove begon reeds op jonge leeftijd met dansen. Hij startte met ballroom en ontdekte nadien de salsa, die hem meerdere malen naar Cuba bracht. Ivan geeft sinds enkele jaren ook Lindy Hop-lessen. Hij volgde daarvoor workshops tijdens de ‘Lindy Hop Areals’ in Dortmund en de ‘Lindy Hop advanced and Areals’ in Barcelona. Tijdens deze Lindy Hop-avond geeft hij een initiatie.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Datum: 
Vrijdag 30 januari 2015
Locatie: 
De Casino, Sint Niklaas

Reservatie:

Meer over