Het mag gezegd worden: De Suikerrock line-up is om duimen en vingers bij af te likken! Verspreid over maar liefst 3 podia - Mainstage, The Cube en The Palace - zullen niet minder dan 55 acts het beste van zichzelf geven, van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus. Heb je nog geen ticket? Haast je dan naar onze online ticketshop, want de voorraad begint gevaarlijk laag te worden...

Suikerrock 2023: Praktische info!

Herbruikbare bekers

Een nieuwe stap in ons streven naar meer duurzaamheid: Vanaf dit jaar werken we op Suikerrock met herbruikbare bekers via een heel eenvoudig systeem: Je betaalt voor elke nieuwe beker een kleine waarborg die je terugkrijgt wanneer je de beker terug inlevert bij één van de recycle punten. Dus geen gedoe aan de drankstanden met inleveren van bekers. Gewoon bestellen en de gebruikte bekers inleveren aan het recycle punt!

Betaal met Cubes

Nog een nieuwigheid: Op Suikerrock betaal je drank en eten vanaf dit jaar niet meer met traditionele jetons, maar met digitale Cubes (suikerklontjes). Die worden op een gratis Cubes kaart geplaatst, jouw elektronische portemonnee waar je vervolgens mee kan betalen aan de drank- en eetstanden. Je krijgt de kaart automatisch aan de kassa wanneer je een eerste maal Cubes aankoopt, of wanneer je jouw voorverkoop drinks/food ticket komt inruilen.

Opladen van deze kaart kan aan de kassa’s , maar ook makkelijk online via de QR-code op de kaart. Het favoriete betaalmiddel is de betaalapp Bonsai, want voor elke verrichting op Suikerrock planten zij een boom!

Betalen aan de kassa’s kan echter ook met elke bankkaart, met de courantebetaal-apps, maar ook met cash geld.

Wanneer je jouw Cubes kaart online registreert kan je online het aantal cubes checken, je kaart laten blokkeren wanneer je ze zou verliezen, en na het festival een refund vragen van de resterende waarde.

Lockers

Spullen veilig opbergen, smartphone opladen, en er op elk moment aankunnen? Dat kan met onze self-service lockers. Ze zijn er in klein en groot formaat, met of zonder stopcontact.

Je kan ze ter plaatse huren, maar veiliger is om ze op voorhand te reserveren op deze link. Vorig jaar waren deze lockers snel uitverkocht dus reserveer tijdig!

Reuzenrad, botsauto's

Naast de overvloed aan muzikaal toptalent biedt Suikerrock nog heel wat andere animatie. De eyecatcher is ongetwijfeld het 32m hoge reuzenrad, dat een panoramisch zicht biedt op het terrein en de stad. Daarnaast is er dit jaar ook een kermisklassieker: Botsauto's! En het leuke is: Je kan een gratis ritjemaken dankzij Bebat. Breng je lege batterijen mee naar Suikerrock, deponeer ze in de Bebat-inzamelunits aan de ingang, en je krijgt een jeton voor een gratis ritje op het reuzenrad of de botsauto's! Batterijen recycleren is niet alleen 'beter voor de natuur en voor ons allemaal', maar is dus ook FUN!

Bewaakte fietsenparking

Fietsers kunnen dit jaar terug hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. Wegens het overdonderende succes van vorig jaar wordt deze nog uitgebreid. Als kers op de taart maak je als gebruiker van onze fietsenparking elke dag kans op een gloednieuwe fiets van onze trouwe partner Fietsen Loix!

Shuttlebussen

Ook dit jaar slaan we de handen in elkaar met onze partner Multiobus om een gratis shuttledienst aan te bieden tussen het station van Tienen (waar zich ook een grote parking met meer dan 1.000 parkeerplaatsen bevindt) en het festival. Deze shuttledienst vertrekt telkens aan het Station Tienen en houdt halt bij “Grimde Kerk” op een steenworp van de ingang.

Er zijn twee routes: Een Express route, die via de kortste weg van het station naar het festival rijdt, en een Centrum-Ring route die meerdere haltes aandoet in het centrum en op de ring. Check onze 'Praktisch' pagina op de websitevoor de dienstregeling en een Google Maps kaart met de routes en haltes.

Suikerrock 2023

Suikerrock vindt plaats op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen. De line-up ziet er met de 55 aangekondigde namen indrukwekkend uit! Hieronder vind je het tijdschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dagtickets, kids-tickets en combitickets zijn nog beschikbaar, maar wacht niet te lang meer.... Suikerrock tickets kan je alleen online aanschaffen via de Suikerrock ticketshop!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over