Tom Van Tongerloo

Visions of Hardstyle is het eerste deel van een nieuwe compilatiereeks van Dirty Workz. Het album valt onder de divisie Dirty Workz Anarchy en werd samengesteld door Vincent auf der Haar, aka The Vision. Zijn leven lang was hij gepassioneerd door muziek en het duurde dan ook niet lang voor hij ontdekt werd door de hardere labels. Heden deelt hij zijn visie op hardstyle samen met Dirty Workz.

De piano en keyboard lessen uit zijn jeugd stonden centraal bij het maken van de intro, genaamd naar de titel van het album ‘Visions of Hardstyle’. De track ging over in een erg melodische deun die meteen de toon zette voor de rest van het album. Een naadloze overgang bracht ons bij ‘Spring to Life’ van Cyber, waarbij een soortgelijke melodielijn in verborgen zat.

The Vision zorgde voor maar liefst 8 eigen producties, waarvan één collab met Zentiments, namelijk ‘Emotions’. Zijn eigen werk bestond uit euforische hardstyle tracks met halverwege het album een ommezwaai naar de rauwere kant van het genre. ‘Gate of War’, ‘The Haunted House’, ‘Back in the Game’ en ‘I am Alive’ zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze rauwe kant stond centraal voor de rest van de compilatie. Namen die hierbij zeker niet mochten ontbreken zijn Hard Driver, B-Front & Thera en Warface & Luna. Deze kwamen, respectievelijk met ‘Razor’, ‘R.E.M. Sleep’ en ‘The Revival’, op de proppen met een stevige portie raw hardstyle beats van de bovenste plank. Laten we zeker ‘D.F.A.’ van X-Pander en ‘The Owlman’ van Primefire niet vergeten toe te voegen aan deze lijst met kleppers.

Daarnaast kwamen zijn collega Anarchy dj’s ook aan bod. Denk hierbij maar aan ‘My Poetry’ van Stereotuners en de remix van het nummer ‘Burning’ van Frequencerz door Phuture Noize.

2014 was een sterk jaar voor The Vision en deze compilatie is de bekroning van zijn harde werk. We mogen nog veel verwachten van deze jongen en we gaan ongetwijfeld nog veel grootse werken van hem te horen krijgen. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: