Thalien Claes

Op 25 april stonden er 2 bands op het programma in de club van Trix. Het Amerikaanse PVRIS als hoofdact en het Belgische Vienna als opener. Deze laatste band werd pas een paar dagen voor de show bekend gemaakt en was voor het publiek vrij onbekend.

Starten deed Vienna om 20u. Ze mochten een set vullen van 45 min, wat vrij lang is voor een support act. Dat het publiek eigenlijk voor PVRIS kwam, bleek al snel duidelijk. Er werd wel meegeklapt wanneer dit werd gevraagd, maar meer ook niet. Jammer wel, want Vienna klonk zeker niet slecht. Zangeres Gayle haalde misschien niet alle noten, maar hard viel dat niet op omdat ze er wel stonden als een echte band. Dat het publiek niet voor hen kwam, trokken ze zich niet aan en ze vulden toch mooi een 35-tal minuten met hun muziek.

Om 21u15 was het de beurt aan het nog vrij onbekende PVRIS. Deze band brengt dansbare elektronische rock. Hun ‘grote’ doorbraak kwam er nadat ze vorig jaar hun debuutalbum White Noise uitbrachten.
Mijn verwachtingen voor deze band lagen redelijk hoog, aangezien ik hun album super goed vind en van andere mensen al had gehoord dat ze het live ook konden waarmaken. En dat konden ze zeker! Openingssong Smoke had de ca. 150 aanwezigen vanaf de eerste seconde mee en de band wist de aandacht van het publiek vast te houden doorheen de set. Van begin tot einde werd er meegedanst en gezongen. Zangeres Lynn Gunn klinkt live zeker even goed als op CD, misschien zelfs beter.

Het enige jammere aan deze avond was dat PVRIS amper 45min speelde. Even lang als het voorprogramma dus. Ze brachten heel hun album White Noise behalve 1 liedje, waardoor er nog 9 over bleven. Eindigen deden ze met My House, wat door het publiek goed werd meegebruld.

Dit is zeker een band om in het oog te blijven houden!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
PVRIS / Vienna
Datum: 
25 april 15
Locatie: 
Muziekcentrum Trix, Antwerpen