Eerder bevestigden al NILS FRAHM, MOGWAI, SLOWDIVE, GOLDFRAPP en STRAND OF OAKS hun komst naar Cactusfestival op zondag 15 juli.

Nu komen daar nog bij: SUUNS, RYLEY WALKER & BAND en THE MYSTERY LIGHTS, die allen voor een exclusief zomerconcert afzakken naar het Brugse Minnewaterpark. Hiermee is de lineup voor die dag compleet!

De experimentele rockers van SUUNS hebben met hun tegendraadse en meeslepende concerten een uitsterkende livereputatie opgebouwd. Een exclusief concert dat je niet mag missen! Ook de Amerikaanse singer-songwriter RYLEY WALKER, die in één adem genoemd wordt met Nick Drake, Tim Buckley en Van Morisson, komt naar Brugge. De Amerikanen van THE MYSTERY LIGHTS geven, met hun vettige garagerock, de aftrap op deze laatste festivaldag.

Het programma voor 13 en 14 juli wordt in de komende weken nog verder aangevuld. Tickets en info via: cactusfestival.

Suuns

zondag 15 juli — Exclusief concert!

De experimentele rockband Suuns bouwde sinds haar ontstaan in 2010 een indrukwekkende livereputatie op met hun licht melancholische mix tussen krautrock en post-punk. Hun even tegendraadse als meeslepende concerten zijn telkens een aparte ervaring, met Suuns die als meesters van de spanningsboog het publiek volledig in de ban spelen.

Aangezien Suuns traditioneel met elke plaat beter wordt kijken liefhebbers van spannende muziek reikhalzend uit naar hun vierde plaat 'Felt' (04/03), door de band omschreven als 'losser' en 'optimistischer' dan vorig werk. Hand in het vuur dat de band veel zieltjes gaat winnen in het Minnewaterpark!

Ryley Walker & Band

zondag 15 juli — Exclusief concert!

Samen met generatiegenoten als Kevin Morbyen Steve Gunn houdt Ryley Walker de ziel van de Amerikaanse folk in leven. Zijn muziek combineert de klassieke sound van de 60'smet instrumentale uithalen richting jazz en improvisatie, wat hem vergelijkingen opleverde met groten als Nick Drake, Tim Buckley en Van Morrison.

Walker, die bekendstaat als één van de beste fingerpick-gitaristen van deze tijd, leverde met 'Golden Sings That Have Been Sung' één van de platen van 2016 af en staat bekend om zijn eindeloze tours van fantastische concerten, wat hij eerder al bewees in de Cactus Club. Naar Cactusfestival komt hij met z’n band én een nieuwe plaat in de achterzak.

The Mystery Lights

zondag 15 juli — Exclusief concert!

'We like it rock 'n' roll, nasty, messed up', verklaart frontman Mike Bandon in de clip van 'What Happens When You Turn The Devil Down'. Waarna de band losbarst in een vettige garagerock jam waar MC5 en The Stooges trots op waren geweest.

Daptone records, het kwaliteitslabel dat de carrière van soulsterren als Charles Bradley, Sharon Jones en Lee Fields in gang trapte hoorde wel wat in hun vintage sound én in de soulvolle stem van Bandon en zette de schouders onder hun debuutplaat. Met een liveshow die stuitert als een vrachtwagen tennisballen op een kasseiweg garanderen we dat The Mystery Lights Cactusfestival al vroeg in vuur en vlam zullen steken. Trek iets vuurvast aan!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: