'De Schuur van Scheire' hackt de radio

"Een zeer goede morgen en welkom bij Radio Embrayage! We nemen eventjes de frequentie van Studio Brussel over hier, zeer lokaal op de oprit van de E40 naar de Brusselse ring."

Kennis is macht, dat weten Lieven Scheire en zijn nerdvrienden als geen ander. Voor het nieuwe Eén-programma De Schuur van Scheire zoeken ze uit hoe radiofrequenties werken, maar ook - en nu wordt het interessant - hoe je ze kunt óvernemen.

En zo gebeurt het dat Lieven Scheire op een blauwe maandag samen met Henk Rijckaert, Bart Van Peer en Kurt Beheydt in een omgebouwde bestelwagen in de ochtendfile staat. Onder het motto 'Was het nu zeventig, tachtig of negentig per uur?' nemen ze met 'Radio Embrayage' de radio over van voertuigen om hen heen.

"Studio Brussel is van ons!", triomfeert Lieven, maar ook Radio 1-luisteraars en Klara-luisteraars zijn niet veilig. Bekijk het fragment.

Meer wetenschappelijke ongein volgt vanaf 11 februari in De Schuur van Scheire, het nieuwe wetenschapsprogramma van Lieven Scheire op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: