Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing maken theatershows over de mooiste momenten uit de Belgische muziekgeschiedenis. Tussen oktober 2019 en mei 2020 presenteren de twee van Belpop Bonanza een huzarenstuk: 10 verschillende voorstellingen op maat van 10 gemeenten of regio’s. Trouwe kijkers worden beloond.

Jan Delvaux vertelt al vele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks (zie ‘Callboys’). Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze sinds 2013 theater - en televisie - over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor.

MAATWERK
De bijval gaat in stijgende lijn. De jongste show Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen en bijna 25.000 toeschouwers. Niet slecht voor twee autodidacten… Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. In oktober beginnen ze aan hun grootste avontuur: maatwerk.

Tussen oktober 2019 en mei 2020 maken ze 10 aparte voorstellingen op maat van 10 steden of regio’s. Elke gemeente heeft een schat aan verhalen. Popmuziek is bovendien het nieuwe erfgoed. Overal wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. Dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.

De City Specials werden vooraf getest op mensen in Leuven en Antwerpen. De formule bleek prima te werken. De lokale insteek geeft een extra dimensie aan een voorstelling. De verwondering van de toeschouwers is groter, de fierheid ook. De angst van Delvaux en Dewit om als buitenstaanders te worden weggehoond, bleek ongegrond. Plus: de mooiste lof komt altijd van een ander.

EXTRA'S
Belpop Bonanza landt in chronologische volgorde in Peer, Genk, Brussel, de Noordrand van Brussel, Halle, Heist-op-den-Berg, Mechelen, Lommel, de Westhoek en Lier. Het basispakket bestaat uit twee entertainende theatervoorstellingen. Vrijwel overal zijn er extra’s. Zo verschijnt in Genk ‘Van Rocco tot IBE’, een boek van Jan Delvaux over de 30 mooiste momenten uit de lokale popgeschiedenis. Die Top 30 wordt ook uitgezonden op de lokale zender GRK.

KLANTENKAART
Tien nieuwe voorstellingen. Een klus voor de makers, een zegen maar ook een opdracht voor de fans. Daarom is er een bonus voor de trouwe aanhang. Wie in vijf verschillende gemeenten naar een theatershow komt kijken, mag een attentie verwachten. Belpop Bonanza is wellicht de eerste voorstelling met een klantenkaart. Ze is te krijgen bij elke voorstelling en ze wordt na afloop afgestempeld door Delvaux en Dewit.

HET BEGINT IN LIMBURG
De aftrap wordt gegeven in het najaar van 2019 in Limburg met voorstellingen in Peer en Genk. Voor info en tickets kan je terecht op www.belpopbonanza.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: