Vorige week lieten we jullie al kennis maken met ‘Déjà Vu’, de nieuwe single van Herbert Verhaeghe. Een swingend en zomers nummers dat het verhaal vertelt van mensen kijken, contacten leggen, verleiding ook… “Kan het zijn dat ik jou al zag?” Herkenbaar voor iedereen. Hoe leg je een eerste contact? Waarom vallen je ogen net op die ene persoon als er een stroom van mensen aan je voorbij gaat?

Omdat een beeld heel vaak meer zegt dan duizend woorden, stellen we je graag de videoclip voor die bij ‘Déjà Vu’ hoort. Een clip die naadloos aansluit bij het verhaal dat het nummer probeert te vertellen.

De clip werd opgenomen op diverse locaties in Kortrijk; een plaats die Herbert na aan het hart ligt. Hij is er opgegroeid, woont in het nabijgelegen Kuurne en komt er nog heel vaak. Wie goed kijkt, herkent ongetwijfeld het shoppingcenter 'K', de Lange Steenstraat én een zeldzame bruine kroeg in de stad: Café Eirekedeirie. De locaties zijn plaatsen waar heel wat mensen komen en waar je dus ongestoord kan 'mensjeskijken'. Naar wie kijk je dan, en waarom?

Speciale opnametechniek

De videoclip werd geregisseerd, geproduceerd en gemonteerd door Benjamin L. De Mulder van Iceberg Ahead. Benjamin is een audiovisueel artiest in elke betekenis van het woord die niet aan zijn proefstuk toe is. Hij werkte in het verleden al samen met Belle Perez, Natalia, De Romeo’s,… Een rijtje grote namen, waar vanaf nu ook die van Herbert tussen staat.

Voor de clip werd gebruik gemaakt van een speciale opnametechniek waarbij bepaalde stukken beeld versneld worden afgespeeld terwijl Herbert stil in beeld blijft zitten. Omdat Herbert alles zo realistisch mogelijk op beeld wou, werd gekozen om niet te werken met een chroma key techniek maar alles rechtstreeks op te nemen. “Dat had wel als gevolg dat ik voor bepaalde scènes meer dan tien minuten onbeweeglijk voor de lens moest blijven zitten,” vertelt Herbert. “Een nachtmerrie voor iemand als ik, die heel moeilijk kan stilzitten,” voegt hij er lachend aan toe.

Het resultaat mag dan ook gezien zijn: de videoclip van ‘Déjà Vu’ is flitsend, jong, dynamisch, aangenaam om naar te kijken èn bovendien vertelt die het verhaal dat Herbert zelf neerpende, samen met z’n producer Peter Keereman.

‘Déjà Vu’ is vanaf nu te downloaden via iTunes en als fysieke single te koop aan de fanstand of in de web shop (www.herbertverhaeghe.be/shop). De videoclip kan je bekijken via het YouTube-kanaal van Herbert via deze link: https://youtu.be/ClZqRefyikQ

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: