De festivalkoorts stijgt: Nog 2 dagen tot Suikerrock 2023! De opbouw gaat gestaag verder om jullie vanaf vrijdag 4 augustus 'Welcome' te heten! Let's get this party started!

Het mag gezegd worden: De Suikerrock line-up is om duimen en vingers bij af te likken! Verspreid over maar liefst 3 podia - Mainstage, The Cube en The Palace - zullen niet minder dan 55 acts het beste van zichzelf geven, van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus. Heb je nog geen ticket? Haast je dan naar onze online ticketshop. Dag- en combitickets zijn nog beschikbaar, Kidstickets, Drinks/food tickets, en VIP tickets voor zondag zijn niet meer verkrijgbaar.

Suikerrock 2023: Presentatoren!

Om al dat moois aan te kondigen op onze Mainstage hebben we twee bekende streekgenoten ingeschakeld:

Gerben Tuerlinckx

Voor al het jonge geweld op vrijdag is dat full time influencer en content creator Gerben Tuerlinckx. Hij postte zijn eerste TikTok-filmpje in 2019 en werd meteen een fenomeen op sociale media. Vandaag volgen 232.000 TikTokkers zijn doen en laten. Hij deelt 'De Leven' met zijn vriendin Steffi Mercie en een heleboel VTM Go kijkers in hun eigen mini-reeks. Gerben is ook te zien in de shorties 'Security Checkers', 'Drop Off' en 'Burger House' waar humoristische sketches centraal staan.

Roel Vanderstukken

Op zaterdag en zondag keert Roel Vanderstukken, na zijn gesmaakte passage afgelopen jaar, terug als presentator. Bekend van zijn televisiewerk waar hij al bijna 25 jaar de mooie rollen aaneen rijgt. Maar ook als zanger sinds 'Steracteur Sterartiest'. Hij stond ooit op onze mainstage, bracht 2 solo albums uit waarvan er eentje de gouden status behaalde, en hij tourt met het project de Corsari’s al meer dan 10 jaar door het land.

Suikerrock 2023: Praktische info!

Cubes betalen met bonsai

Op Suikerrock betaal je drank en eten vanaf dit jaar niet meer met traditionele jetons, maar met digitale Cubes (suikerklontjes). Die worden op een gratis Cubes kaart geplaatst, jouw elektronische portemonnee waar je vervolgens contactloos mee kan betalen aan de drank- en eetstanden. Je krijgt de kaart automatisch aan de kassa wanneer je een eerste maal Cubes aankoopt, of wanneer je jouw voorverkoop drinks/food ticket komt inruilen.

Check onze website voor meer informatie

Het favoriete betaalmiddel om Cubes aan te schaffen is de betaalapp Bonsai, want voor elke verrichting op Suikerrock planten zij een boom!

Hoe?

  • Download de bonsai-app (even veilig als je bank)
  • Maak een bonsai-account aan en link je bestaande bankrekening
  • Maak een gratis bonsai Mastercard aan & voeg die toe aan je wallet*
    *Android gsm? Zorg ervoor dat je de "Google Wallet" app gedownload hebt
  • Betaal met Apple Pay/Google Pay aan de kassa's op Suikerrock

Verrassing....

bonsai trakteert! Zorg dat je de bonsai-app hebt geïnstalleerd en unlock een traktatie van bonsai aan onze infostand op Suikerrock.

Volg de Instagram pagina @paybonsai tijdens Suikerrock en ontdek wanneer de traktatie zal plaatsvinden!

Niets aan het toeval overlaten!

'Niets aan het toeval overlaten!' is de slagzin van onze partner TMS Industrial Services. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in industrieel onderhoud, en veiligheid hoog in het vaandel draagt. Dat willen ze ook op onze bezoekers toepassen. Daarom zal je verspreid over het terrein deze zuilen vinden, waar je gratis oordoppen kan nemen, en ook zonnecrème. Want zelfs met een beetje zon mag je geen risico nemen en dus Niets aan het toeval overlaten!

Reuzenrad, botsauto's

Naast de overvloed aan muzikaal toptalent biedt Suikerrock nog heel wat andere animatie. De eyecatcher is ongetwijfeld het 32m hoge reuzenrad, dat een panoramisch zicht biedt op het terrein en de stad. Daarnaast is er dit jaar ook een kermisklassieker: Botsauto's! En het leuke is: Je kan een gratis ritjemaken dankzij Bebat. Breng je lege batterijen mee naar Suikerrock, deponeer ze in de Bebat-inzamelunits aan de ingang, en je krijgt een jeton voor een gratis ritje op het reuzenrad of de botsauto's! Batterijen recycleren is niet alleen 'beter voor de natuur en voor ons allemaal', maar is dus ook FUN!

Lockers

Spullen veilig opbergen, smartphone opladen, en er op elk moment aankunnen? Dat kan met onze self-service lockers. Ze zijn er in klein en groot formaat, met of zonder stopcontact.

Je kan ze ter plaatse huren, maar veiliger is om ze op voorhand te reserveren op deze link. Vorig jaar waren deze lockers snel uitverkocht dus reserveer tijdig!

Bewaakte fietsenparking

Fietsers kunnen dit jaar terug hun stalen ros veilig achterlaten in een grote, bewaakte fietsenparking aan de ingang van het festivalterrein. Wegens het overdonderende succes van vorig jaar wordt deze nog uitgebreid. Als kers op de taart maak je als gebruiker van onze fietsenparking elke dag kans op een gloednieuwe fiets van onze trouwe partner Fietsen Loix!

Shuttlebussen

Ook dit jaar slaan we de handen in elkaar met onze partner Multiobus om een gratis shuttledienst aan te bieden tussen het station van Tienen (waar zich ook een grote parking met meer dan 1.000 parkeerplaatsen bevindt) en het festival. Deze shuttledienst vertrekt telkens aan het Station Tienen en houdt halt bij “Grimde Kerk” op een steenworp van de ingang.

Er zijn twee routes: Een Express route, die via de kortste weg van het station naar het festival rijdt, en een Centrum-Ring route die meerdere haltes aandoet in het centrum en op de ring. Check onze 'Praktisch' pagina op de website voor de dienstregeling en een Google Maps kaart met de routes en haltes.

De Bouw Kijkt Verder

De campagne De Bouw Kijkt Verder strijkt dit weekend neer op Suikerrock. Breng een bezoek aan de stand en dompel je onder in de wereld van. Speel er het Virtual Reality-spel en win één van de vele coole prijzen: originele T-shirts, tickets voor de zomerfestivals van 2024 en vele andere goodies. En wie weet is een job in de bouw mss iets voor jou ?

Suikerrock 2023

Suikerrock vindt plaats op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2023 op het Bietenplein aan de Suikerraffinaderij in Tienen. De line-up ziet er met de 55 aangekondigde namen indrukwekkend uit! Hieronder vind je het tijdschema (onder voorbehoud van wijzigingen)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over