Single "Elk Einde Is Een Nieuw Begin" is nu uit!

Met hun jongste album 'Dans En Dwaal' (2017) toonde BUURMAN zich als puur vuurwerk op plaat én podium. Kleurrijk, dansbaar, uptempo, en vol contrast, met onder meer een uitverkochte release in de AB, een straffe zomertour en lovende persreacties als gevolg.

Dit najaar trekt frontman Geert Verdickt er echter alleen op uit. Voor z'n nieuwe tour Einzelgänger creëerde hij immers een eerste soloplaat én -voorstelling, waarin de vurigheid van 'Dans En Dwaal' gestript wordt tot enkel de essentie overblijft. Naakt en onversneden, met een verbeelding die vrij spel krijgt.

Het album “Einzelgänger” werd opgenomen met Jeroen Swinnen en Yello Staelens op het afgelegen eiland Inishbofin, voor de westkust van Ierland. Geïsoleerd van de buitenwereld, met volledige focus op de muziek en volledig overgeleverd aan de rust en magie van de natuur.

Nummers uit het nieuwe album (release najaar 2019) worden tijdens de voorstelling afgewisseld met ouder werk ("London Stansted", 'Soms Ben Jij De Zon En Ik De Maan", "Rocky", "Pruimelaar", "Zo Voorbij", "Bladeren Van Goud", ...).

Als eerste single bij Einzelgänger schuift Geert "Elk Einde Is Een Nieuw Begin" naar voren, dat hij schreef tijdens een tournee met Stef Bos doorheen Zuid-Afrika. Het nummer werd meteen opgenomen in de playlist van o.m. Radio 1 en Radio 2. Bekijk de clip hieronder.

Liefde in verschillende gedaanten.
Eindes met een nieuw begin.
Op zoek naar de barst.
De barst waarlangs het licht naar binnen komt.
(L. Cohen)
Einzelgänger.
Autobiografisch, zoals steeds.
Niet eenzaam,
maar alleen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: