Zojuist is bekend gemaakt dat Ed Sheeran ’s werelds meest gestreamde artiest van 2014 is. Spotify blikte terug op de opmerkelijkste nummers en artiesten van het afgelopen jaar. Meer dan 860 miljoen keer werd de muziek van de Engelse boy-next-door gestreamd. Naast de titel van ‘meest gestreamde artiest van 2014’, rijft Ed Sheeran ook de titel van ‘meest gestreamde album van 2014’ binnen met zijn nieuwste album X. Het album is goed voor meer dan 430 miljoen Spotify streams.

Ed Sheeran was aangenaam verrast met deze bekendmaking: “It’s a great thing to be above so many amazing artists who I’d assume would be streamed more than me!”

Zijn nieuwe single Thinking Out Loud doet het zeer goed. Het nummer is op dit moment het meest gestreamde nummer wereldwijd. Ook in ons land staat de perfecte openingsdans te pronken op #1 op streaming platforms en #2 in de Vlaamse airplay charts. De bijhorende videoclip heeft vandaag meer dan 61 miljoen YouTube views en betekent onmiddellijk Sheeran’s grootste video release ooit. Bekijk hier de video.

Het is dan ook geen toeval dat Sheeran deze week in minder dan één uur het impressionante Wembley uitverkocht en 2 extra concertavonden aan de agenda toevoegde (10-11-12 juli 2015). Een bijzondere prestatie als je weet dat hij zonet een Europese tournee afrondde, die nagenoeg volledig uitverkocht was. In november hield hij nog halt in een uitverkocht Vorst Nationaal.

Zijn tweede album X is het snelst verkopende album van 2014 in de UK en Ed Sheeran de best verkopende artiest. X heeft in de UK maar liefst 8 weken op nummer 1 gestaan, dit is maar vier artiesten gelukt sinds 2000. Tot nu toe zijn er wereldwijd meer dan 2 miljoen albums verkocht van X. Ed Sheeran heeft inmiddels een goedgevulde prijzenkast. Zo mocht hij o.a. al twee Brit Awards, een Ivor Novello Award, een Q Award, drie Teen Choice Awards en een MTV VMA Award mee naar huis nemen. Zijn fanbase is gigantisch en hij heeft meer dan 20 miljoen fans op Facebook, Twitter en Instagram. Zijn video’s op YouTube zijn meer dan 740 miljoen keer bekeken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over