De Amerikaans-Haïtiaanse zanger, rapper en producer Wyclef Jean brak midden jaren ’90 door als lid van de legendarische Fugees aan de zijde van Ms. Lauryn Hill. Na het megasucces van hun album The Score (1996) hield de groep er in 1997 mee op, waarna Wyclef Jean aan een gevierde solocarrière begon.

Hij werkte samen met artiesten als Santana, Bono, Akon en scoorde wereldhits met "911” (met Mary J Blige, 2000) en Shakira’s "Hips Don’t Lie” (2006).

Naast muzikant is Wyclef Jean ook een politiek beest: na de aardbevingen in Haïti sprong hij in de bres om zijn moederland een emotioneel en financieel hart onder de riem te steken.

In 2015 was hij een van dé publiekstrekkers op Couleur Café. CuttingEdge.be bekroonde zijn concert daar met een vijfsterrenrecensie: "Een met soul doorspekte stem, speedraphommages aan Busta Rhymes, percussiegejam, gitaarversies van nummers van onder andere Mobb Deep en Wu-tang Clan... dit is niet zomaar entertainment, dit is crowdpleasing zoals we dat geen enkele andere keer tijdens Couleur Café 2015 gezien hebben!”

Bekijk hieronder Wyclef Jean's bericht naar zijn fans.

Op 11 juni in De Roma. Tickets te koop via deroma.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Wyclef Jean
Datum: 
11 juni 2017
Locatie: 
De Roma, Borgerhout

Reservatie:

Meer over