In 2012 trekt Wouter Deprez met zijn gezin naar het buitenland voor een uitgebreide sabbatperiode. Bestemming: Plettenberg, Zuid-Afrika. Vrouwlief doet er ontwikkelingswerk. Deprez zelf aanschouwt het doen en laten van zijn nieuwe landgenoten. Hij maakt er Radio Plettenberg (Radio 1) en vindt er inspiratie voor een nieuwe voorstelling.

Begin 2013 keert Wouter met HIER IS WAT IK DENK terug naar zijn vertrouwde habitat: het theater. Niet om zomaar wat mopjes te vertellen. Hij wil zijn gedacht zeggen. Eens zeggen waar het op staat en wat hij er echt van vindt. Over hoe we ‘t allemaal niet gemakkelijk hebben met al onze verworvenheden, status en bezit. Dat we zo hard moeten werken om dat huis af te betalen. En dat ons seksleven zo uitgewoond is. Over onze grote hang naar veiligheid en onze panische angst om te verliezen. Deprez herkent het allemaal, maar maakt er zich behoorlijk boos over en roept op om van koers te veranderen.

Wouter tourt met HIER IS WAT IK DENK nog tot eind mei door België. Hij speelt de allerlaatste voorstellingen in Antwerpen en Gent:

  • Don 22 & Vrij 23 Mei 2014 (start: 20u15) Antwerpen, Arenbergschouwburg

  • Don 29, Vrij 30 & Zat 31 Mei 2014 (start: 20u00) Gent, Ntg Schouwburg

Menselijke Reacties

  • «Grappig, relevant, authentiek, origineel. Beste comedy-voorstelling van het seizoen.» De Standaard
  • «Hilarisch omdat het allemaal zo verdomd beredeneerd is. En grappig. En zo waar.» deredactie.be
  • «Nooit met de grove borstel, fijnzinnig, eenvoudig en pijn-in-de-kaken- grappig.» Het nieuwsblad

Wouter zelf over de show

Beste publiek,

Over wat u mij de voorbije jaren misschien al zag doen op het podium: oké oké we hadden plezier. Maar... Sommige grappen maakte ik omdat ik graag wilde dat u me sympathiek vond. Sommige meningen verkondigde ik omdat ik hoopte dat u me een interessante slimmerik zou vinden. Sommige bekken trok ik omdat u zou lachen: wat een bekken trekt die toch.

Wat ik voorstel voor de nieuwe show: oké oké opnieuw plezier. Maar... Dat ik die avond gewoon eens eerlijk zeg wat ik denk. Als dat eens zou kunnen. Let maar op, ik word door de jaren minder bang. Gewoon eens eerlijk zeggen wat ik denk. Misschien lukt het wel. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Wouter Deprez
Datum: 
Donderdag 22 & vrijdag 23 Mei 2014
Locatie: 
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Reservatie:

Meer over