Wardrobe brengt vandaag zijn nieuwe single Come Back and Stay uit, waarvoor de handen ineengeslagen werden met Patricia Vanneste (Balthazar). Het nummer is een cover van de gelijknamige Jack Lee klassieker, beter bekend in de uitvoering van Paul Young. Dit is de derde single in aanloop naar het album Giving up a Ghost, welke in maart 2019 verschijnt.

De band Wardrobe, onder leiding van songschrijver en muzikant Johan Verckist, bracht begin 2017 het debuutalbum Crawling uit. Het aankomende album Giving Up a Ghost werd opgenomen met hulp van Bart Vincent (Thou, Melanie De Biasio, Kris Dane), Sarah Pepels (Portland) en Patricia Vanneste (Balthazar). Laatstgenoemde is samen met frontman te zien in de intieme video voor de single.

Het idee om een nieuwe versie van de 80’s classic op te nemen onstond spontaan tijdens een van de sessies voor Giving Up a Ghost. “Come Back and Stay was een soort happy accident doordat producer Bart Vincent vond dat ik eens een cover op plaat moest zetten. Grappend stelde ik deze klassieker van Jack Lee, vooral bekend in de versie van Paul Young, voor. Het was het einde van een sessiedag en tijdens het napraten groeide ons enthousiasme waardoor we 's nachts met iedereen die nog aanwezig was het nummer in een keer live opnamen” vertelt Wardrobe.

Het nieuwe album verschijnt in maart 2019 op het Amsterdamse label Dox Records. Come Back and Stay is vanaf vandaag beschikbaar op alle streaming- en downloadportals. De bijbehorende video is te bekijken op YouTube.

Tourdata:

Meer shows worden binnenkort aangekondigd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over