Op woensdag 18 juni komt Scott Bradlee met zijn Postmodern Jukebox voor een eenmalig Belgisch concert naar De Roma in Antwerpen. Scott Bradlee & Postmodern Jukebox geven een twist aan de muziekgeschiedenis door hedendaagse nummers een vintage jasje aan te meten. Dit leidt keer op keer tot een inventieve herinterpretatie van het origineel:

Van Guns N' Roses' 'Sweet Child O' Mine' in New Orleans blues tot de doo wop-versie van 'We Can't Stop' (Miley Cyrus) en van Daft Punks 'Get Lucky' in Ierse folk tot de roaring twenties jazzcover van 'Thrift Shop' van Macklemore, 'Blurred Lines' van Robin Thicke in bluegrass stijl, of de titelsong van het vierde seizoen van "Game of Thrones" in een jasje van smooth jazz.

Laat het maar over aan Scott Bradlee & Postmodern Jukebox om er een geheel andere versie van te maken. Geen mash-up, maar een vintage cover in zowel een compleet andere muziekstijl, als met behoud van de essentie van het nummer.

Het succes van pianist Scott Bradlee begon met release van zijn 'Motown Tribute to Nickelback' op het videoplatform YouTube. De video ging niet alleen in een recordsnelheid viraal over het wereldwijde web, het was ook meteen het startschot van zijn razendsnel groeiende populariteit. Samen met Postmodern Jukebox is Bradley verder gegaan met het verleggen van grenzen en dankzij YouTube zijn Scott Bradlee & Postmodern Jukebox inmiddels niet meer weg te denken uit het muzikale landschap.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Scott Bradlee & Postmodern Jukebox
Datum: 
18 juni 2014
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over