Vijf jaar nadat Ed&Kim afscheid namen van hun fans op ‘One more time, 15 jaar Ed&Kim’ keren ze terug voor enkele sets op welgekozen events en festivals. Op 8 maart 2013 werd Ed wakker en ontdekte hij dat hij plots doof was aan zijn linkeroor. Hij beslist om geen risico te nemen met zijn restgehoor. Dat betekende een abrupt einde aan het mooie verhaal dat Ed&Kim hadden opgebouwd.

Vijf jaar later blijkt het gehoor van Edwin stabiel en de passie voor muziek nog steeds intact. Dat doet de heren samen beslissen om opnieuw een paar keer per jaar te knallen met een typische Ed&Kim set: veelzijdig, altijd met een eigen smoel en een vette grijns. Op 25 mei start het nieuwe hoofdstuk van Ed&Kim met een set in de Kompass club in Gent, samen op de affiche met Dr. Lektroluv.

Ed&Kim

Ed&Kim zijn al 20 jaar een begrip in het Belgische nachtleven. Hun eigenzinnige, eclectische stijl en rijke kennis van een kwarteeuw dansmuziek voert hen langs een brede waaier aan clubs, events en festivals. In de jaren 90 staan ze mee aan de wieg van de radioshow Switch, dé referentie voor dance-cultuur op Studio Brussel. Met de mixcd 'Straight From Vinyl' op het legendarische label R&S leveren ze in 2001 een uitgesproken visitekaartje af. Op hun palmares staat liefst 9x hun favoriete festival Pukkelpop, meestal als afsluiter op zaterdagnacht. Gerenommeerde festivals als 10 Days Off, Tomorrowland, Dour, Laundry Day en Extrema Outdoor kunnen ze afvinken op hun bucketlist. En met hun subtielere vibes pakken ze ook de coolste underground clubs in, zoals Culture Club, Fill Collins en Café D'Anvers.

Hun eigen feesten 'Breakdown' in de Muziekodroom zetten Limburg mee op de alternatieve dance-kaart met glansrollen voor Boys Noize, Apparat, Kiki en Duke Dumont. In de Leuvense club Silo trekken ze met 'Smile' een nieuwe kaart en nodigen grote namen uit als De Jeugd Van Tegenwoordig, Diplo, Feadz en Proxy.

In 2013 komt aan het succes een abrupt einde door gezondheidsproblemen van Ed. Vandaag staat het duo klaar op opnieuw een paar keer per jaar te knallen met een typische Ed&Kim set: veelzijdig, altijd met een eigen smoel en een vette grijns.

Aftermovie ‘One More Time, 15 jaar Ed&Kim’: https://www.youtube.com/watch?v=NTIXUGvZyTo

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over