© vtm

De voorbije weken vierde host Jonas Van Geel al 9 bekende koppen op geheel persoonlijk wijze, en op dinsdag 5 november krijgt hij Tom Waes over de vloer. Geen zee is te diep voor hem, geen berg te hoog, geen reis te ver en geen uitdaging te groot, maar is hij ook moedig genoeg om zijn eigen leven en werk te laten dissecteren door Jonas? 

Want hoe kwam het dat Tom niet 1 of 2, maar 3 keer zijn 4de humaniora moest overdoen? Dook hij als professioneel duiker altijd wel in water? Hoe terroriseerde hij het Antwerpse nachtleven? Welke rol speelde hij achter de schermen bij Het Geslacht De Pauw? Wat ontdekte hij op een mooie dag in de Ardeense bossen? En waar haalde Waes de mosterd voor de bovenmenselijke uitdagingen in Tomtesterom?

Tom geeft in eerste instantie zelf uitgebreid tekst en uitleg bij de ‘exclusieve’ verfilming van leven en  werk en schuwt daarbij ook de sappige anekdotes allerminst.

Net zoals in Tegen de Sterren op is Guga Baul de stand-in van dienst, en ook kruipt deze in de huid van Tom Lenaerts en Jan Becaus. Sinds Tomtesteron heeft Vlaanderen met Pascal Braeckman een BK (Bekende Klankman), die een meer dan opvallende cameo speelt in deze aflevering. Maaike Cafmeyer zet een erg dankbare Mevrouw De Pauw neer en Chris Van Espen vertolkt Eddy Planckaert zoals u hem zelden zag. Ook getuigenissen van broer Sam Waes en jeugdvriend Arne Tjolle brengen verhelderende feiten aan het licht. En Alex Callier, Natalia, Koen Wauters, Paul Severs en Walter Grootaers, werpen hun blik op Toms accidentele monsterhit Dos Cervezas.

Op dinsdag 12 en 19 november staan nog 2 compilatie-afleveringen op het programma met de leukste momenten uit 10 weken Lang Leve…

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: