Op dinsdag 1 juli a.s. staan twee werkelijk ongelooglijk energieke en getalenteerde jonge mannen op het podium van de Oefenbunker. Net 20 en 17 jaar oud hebben de twee broers al menig groot festival zoals Lowlands en Rock Werchter op hun naam staan. We hebben het over het Amerikaanse duo The Bots. Ze klinken als Black Keys, White Stripes, R&B en Hendrix in de blender en ze gelden als de favoriete band van Blur-frontman Damon Albarn. Op dinsdag 1 juli dus te zien in de Oefenbunker aan de Heerlensweg 162 te Landgraaf, powered by NIEUWE NOR! Kaarten zijn te koop via de Nieuwe Nor.

The Bots zijn twee jonge honden die direct indruk op je zullen maken met hun snelle, punky, maar ook harde metal drumming, een sappig, distorted garage-rock gitaargeluid en stevige bluesy zang.

Ze waren pas respectievelijk 15 en 12 jaar oud toen ze hun eerste plaat in elkaar stampten met hun rockgroep van twee: The Bots. Vijf jaar, drie albums en talloze festivals later is de inspiratie van de jongemannen nog lang niet uitgeput. The Bots bestaat uit de 20-jarige Mikaiah (gitaar/zang) en zijn 17-jarige broertje Anaiah (drums) Lei uit Glendale, Californië. Die bezetting en de rafelige punkblues die ze maken, roept onherroepelijk vergelijkingen op met The Black Keys en The White Stripes, ook al noemen ze zelf als grootste invloeden Californische jarentachtigpunkbands als Black Flag en Circle Jerks en Arcade Fire. Twee eigenwijze supertalenten, die het podium al mochten delen met o.a. Tenacious D en Blur.

Dit jaar komen daar o.a. Best Kept Secret en Coachella (USA) bij.  Ja,… en nu een tussenstop in de Oefenbunker Landgraaf. Dit uniek optreden, wat mogelijk is gemaakt door de Nieuwe Nor Heerlen, mag je écht niet missen. Een genre overstijgende, punchy, get-your-groove-on muziekervaring waar de jeugdige energie van afspat. Pure adrenaline. Aanvang ca. 20.00 uur. Kaarten kosten slechts € 9 in de voorverkoop en €10 aan de avondkassa. Bestel tijdig kaarten via de site van de Nieuwe Nor (www.nieuwenor.nl).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Bots
Datum: 
Dinsdag 1 juli 2014
Locatie: 
Oefenbunker, Landgraaf
Meer over