Op vrijdag 3 april 2015 keert de Enterprise terug naar planeet Aarde voor de tv-première van Star Trek Into Darkness bij 2BE. Drie jaar nadat de 'Star Trek'-saga nieuw leven werd ingeblazen, komt fan-van-het-eerste-uur J.J. Abrams met een bloedstollend vervolg. Benedict Cumberbatch – momenteel nog in de zalen met de Oscarwinnende film The Imitation Game, en ook bekend om zijn rollen in Amazing Grace, War Horse en The Hobbit trilogie – is de slechterik van dienst. Acteurs Chris Pine (Smokin’ Aces, Unstoppable, This Means War), Zoë Saldana (Avatar, Crossroads, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) en Zachary Quinto (Heroes, American Horror Story) vervoegen de hoofdcast.

Wanneer de meedogenloze Khan (Benedict Cumberbatch) een eenmansoorlog ontketent tegen de Federatie en de hele Starfleet tot ontploffing brengt, starten Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Uhura (Zoë Saldana) en de rest van de bemanning van de U.S.S. Enterprise een grootse klopjacht. De bemanning wordt in een episch schaakspel op leven en dood gekatapulteerd, waardoor hun liefdesrelaties en vriendschappen onder grote druk komen te staan. Kirk zal hartverscheurende offers moeten maken voor de enige familie die hij nog heeft: zijn bemanning.

Regisseur J.J. Abrams legt momenteel de laatste hand aan Star Wars: The Force Awakens, het langverwachte vervolg op die andere legendarische filmfranchise, die in december 2015 in de zalen verwacht wordt.

tv-première Star Trek Into Darkness vrijdag 3 april 2015 om 20.35 bij 2BE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: