Henny Vrienten (voormalig zanger van de Nederlandse groep Doe Maar) zal de muziek schrijven en duikt de studio in met Triggerfinger die de muziek samen met hem zal uitvoeren.

"Ik vind het een fantastische band. Ik ga precies de muziek maken die ik wil maken en hoop dat Triggerfinger die gaat spelen.", zegt Henny Vrienten. "Maar de neuzen staan dezelfde kant op, ze zijn erg enthousiast.", voegt hij daar lachend aan toe. Vrienten werkte al eerder met Nic Balthazar samen. In 2012 maakte hij de muziek voor diens film Tot Altijd.

“Dit is voor mij helemaal een droom die uitkomt.", zegt Balthazar. "Vier helden voor de prijs van één. De manier waarop Henny wil gaan opnemen, werkelijk bijna live voor het filmdoek, wordt ook absoluut uniek, en voor mij een totale kick.".

Triggerfinger zet niet enkel mee de schouders onder de soundtrack, ze deden ook reeds een cameo-appearance tijdens de finale van de film, waarin onder meer Peter Van den Begin en Barbara Sarafian een stand-up comedy set brachten voor een live-publiek. Uniek was dat de figuranten zelf betaalden om de opnames te mogen meemaken. Maar zij kregen er dus als verrassing Triggerfinger bovenop.

De Belgische muziekband Triggerfinger – bestaande uit zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario – won al talloze prijzen, waaronder recentelijk nog Beste Groep bij de MIA’s 2014.

Say Something Funny speelt zich af in de wereld van de stand-up comedy en gaat in op de alsmaar groeiende prestatiedruk in onze maatschappij en de vaak catastrofale gevolgen voor wie die druk niet aankan. De hoofdrollen worden vertolkt door Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Jeroen Leenders, Josse De Pauw, Rik Verheye, Kamal Kharmach, Leen Dendievel en Veerle Malschaert. Peter Van den Begin speelt een gevestigde comedian die geconfronteerd wordt met een jonge, rijzende ster binnen het comedy wereldje. Maar meer nog dan door de moordende concurrentie, wordt hij onderuit gehaald door zijn eigen knagende onzekerheid. De opnames van Say Something Funny zijn flink over halfweg. Er wordt nog gedraaid tot 5 oktober.

De film is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Eyeworks Nederland, één en SCIO Productions. De film komt tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het Stap Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds. Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film in het najaar van 2016 in de zalen brengt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: