Een thriller van formaat, dat werd de deelname van Karolien en Charlotte aan The Wall vorige week. Gemiddeld 575.000 kijkers – goed voor 20,7% marktaandeel (VVA 18-54, live +5) – zagen hoe de zussen bijna naar huis gingen met 120.815 euro. Bijna dus. Want de nietsvermoedende Karolien koos voor zekerheid en ondertekende het contract ter waarde van 14.614 euro. Ook in aflevering 3 op dinsdag 19 september 2017 gaan de bedragen op de muur vlotjes van laag naar hoog… en terug naar omlaag.

Fré en Marleen (40) uit Heverlee leerden elkaar kennen in het Leuvense studentenleven en geven ondertussen allebei les in het buitengewoon secundair onderwijs. De twee zijn bovendien al meer dan 20 jaar een koppel en de trotse ouders van 3 kinderen. Mochten Fré en Marleen een flinke spaarpot overhouden aan The Wall, dan willen ze met de kinderen een stukje van de wereld zien. “En liefst ook de plaatsen waar anderen het moeilijker hebben dan wij”, klinkt het. Ook wil het koppel een project opstarten voor jongeren die niet kunnen werken op de reguliere arbeidsmarkt en te sterk zijn voor een dagcentrum.

Tijdens de eerste ronde in The Wall hebben Fré en Marleen geen idee van de emotionele rollercoaster die ze zullen beleven. Wanneer de muur plots bijna 180.000 euro aangeeft, staan de zenuwen dan ook strak gespannen. Kan Fré dat bedrag behouden? En wat doet de afgezonderde Marleen met het aangeboden contract?

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over