Toutpartout wordt dit jaar 20, en om dat te vieren passen we de formule voor Autumn Falls 2014 lichtjes aan en treden we nu ook buiten de grenzen van Brussel voor een maand lang feestgedruis! Het uitgangspunt blijft hetzelfde: we mikken op een boeiende line-up die kersverse ontdekkingen combineert met gevestigde waarden. Dit alles in de best mogelijke omstandigheden, dankzij ons partnerschap met uw favoriete concertzalen in heel België.

Het heeft geen haar gescheeld of The Vaselines waren eind jaren tachtig in het grote niets verdwenen. Het duo uit Glasgow gaf er immers in '89 de brui aan, in dezelfde week waarin hun debuutalbum 'Dum Dum' gereleased werd. Of zoals Pitchfork het stelt: "Frances McKee and Eugene Kelly were never exactly careerists - it's not their problem that Nirvana covered three of their songs".

Met covers van 'Sun of A Gun', 'Molly's Lips' en 'Jesus Doesn't Want Me For a Sunbeam' (tijdens de legendarische MTV Unplugged sessie uit 1993) wakkerde Kurt Cobain de interesse voor zijn favoriete songwritersduo stevig aan. THE VASELINES werden meegetrokken in de slipstream van Nirvana, en de band kreeg postfacto toch nog de aandacht van publiek en pers die ze altijd verdiend had.

Weinigen beheersen de kunst om heerlijk compacte songs, vol aanstekelijke poppy hooks, prachtige melodietjes en zoete melancholie neer te pennen als THE VASELINES. Met hun perfect in elkaar hakende stemmen, overgoten met een laagje rock 'n' roll, schieten Frances en Eugene pijl na pijl richting eenzame indiezielen. Hun bescheiden repertoire beïnvloedde de afgelopen 10 jaar onbewust een hele nieuwe generatie bands met o.a. The Pains Of Being Pure At Heart en Dum Dum Girls (vernoemd naar een nummer van THE VASELINES) als vaandeldragers.

Sinds de release van goed ontvangen comebackplaat 'Sex With An Ex', opgenomen samen met leden van Belle & Sebastian, staat de band weer op actief. Met optredens op Primavera en het door Belle & Sebastian gecureerde ATP als gevolg. Een nieuwe plaat, 'V For Vaselines' komt er eind september aan. Aan de sound werd nog steeds niet geraakt, maar daar is na een pauze van meer dan 10 jaar vast niemand rouwig om.

The Future Dead

The Future Dead is een springlevend Gents vijftal met een onderkoeld gevoel voor popmuziek en een zelfrelativerend wereldbeeld. Evenwichtig geïnjecteerd met catchy rifjes, een diepdroge stem en instrumentale deuntjes levert dat prima anti-popsongs op. Simpel, subversief en welgezind.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Vaselines
Datum: 
Zondag 23 november 2014
Locatie: 
Cactus Club, Brugge

Reservatie:

Meer over