Tom Van Tongerloo
The Qontinent 2016

Met als thema ‘Rise of the Restless’ ging The Qontinent zijn 9de jaargang in aan het provinciaal domein Puyenbroeck te Wachtebeke. Bass Events en Q-Dance maakten er als vanouds een mooie samenwerking van om een fenomenaal festival neer te poten. Mijlenver zakten zowel nationale als internationale bezoekers af voor het grootste hard-dance festival in België. Het was de eerste editie waarbij het aanschaffen van VIP tickets mogelijk was. Deze waren dan ook vroegtijdig uitverkocht. Gewone tickets waren wel nog verkrijgbaar aan de kassa. Het beloofde alvast een zonovergoten weekend te worden, waarbij wij op zondag aanwezig mochten zijn.

Het festivalterrein bestond uit 5 podia met elk zijn eigen karakteristiek. Aan het begin was er The Terminal, waar raw hardstyle de kroon spande. Een bescheiden area die aardig volliep met echte fanaten van het genre. Outbreak, Alpha², Crypsis, E-Force, Act of Rage, Jason Payne en Regain beukten er snoeihard op los.

The Armory was enkel voor de doorgewinterde rebels die kracht putten uit het hardere geweld. Aanwezige hardcore helden uit de scène waren niemand minder dan Evil Activities, Nosferatu, Miss K8, Unexist, Partyraiser en Destructive Tendencies. Meer industriële hardcore sounds waren terug te vinden in The Lab. Deze hangaar kon rekenen op een massale opkomst en werd onder leiding van Brutale en zijn aanhang stevig onder handen genomen.

The Archive was als het ware een bibliotheek uit het verleden. Het podium was dan ook opgebouwd uit een hoop archiefkasten, wat helemaal in het verlengde van het thema was. Met het ‘verleden’ als leidraad, stonden freestyle en classics hier centraal. Lowriderz, Pat B, Darkraver, Lords of Tek en Paul Elstak wisten als geen ander de keet in vuur en vlam te zetten. Met als hoogtepunt van de avond, Danger Hardcore Team. Deze laatste zorgden voor een uiterst uitbundige sfeer en wisten de menigte te entertainen met een enorme sit-down en de nodige shout-outs.

Tot slot, Ground Control, de mainstage van het weekend met een line-up om ‘U’ tegen te zeggen. Van het begin tot het einde genieten van de beste hedendaagse hardstyle tracks, gepresenteerd door grootmeesters als Frontliner, Deepack, MWAK & MC Chucky, Atmozfears, Da Tweekaz, Coone, Brennan Heart en Adaro. Naar mate de avond vorderde, stond het terrein afgeladen vol en kon The Qontinent afsluiten met een spetterend vuurwerk tijdens de eindshow.

De samenwerking van Bass Events en Q-Dance maakt van het festival een unicum, wat samen met de locatie bijdraagt tot de gezelligheid van dit evenement. In 2017 bestaat The Qontinent een decennium en dat wordt hoogstwaarschijnlijk gevierd met een groots feest. Wij zijn alvast benieuwd wat de organisatie dan voor ons in petto heeft. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: