© Tom Van Tongerloo

Afgelopen weekend zakten duizenden harddance muziekliefhebbers af naar het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke voor de zesde editie van het festival The Qontinent. De organisaties, Bass Events en Q-Dance, hadden opnieuw voor deze unieke locatie gekozen met als thema ‘Island of Refuge’. De festivalgangers konden hier het hele weekend genieten van de beste harddance beats op de verschillende in –en outdoor podia.

Elk jaar groeit de belangstelling voor dit festival. Zo waren de campingtickets uitverkocht en mag het festival rekenen op internationale bezoekers. Naast feestvierders van verschillende landen uit Europa, tekenden ook Australië, USA en Azië present. Maar ook de Power Rangers, Sneeuwwitje, Pikachu, enkele clowns en vele konijnen zijn blijkbaar grote fan van het genre.

Tientallen dj’s gaven het beste van zichzelf op de zes podia verspreid over het terrein met elk zijn eigen stijl. Zo waren God’s Grounds (mainstage), Valley of Lost (hardcore), Temple of Sacrifices (hardstyle), Aztek Ruins (jump/tek), Shaman Circle (hard techno) en Burial Grounds (industrial/core) de toevluchtsoorden bij uitstek.

Het hoofdpodium bestond uit een gigantische uil die zijn vleugels spreidde over de kasteelmuren. De ramen van het kasteel deden dienst als videowalls waarop talrijke bewegende figuren geprojecteerd werden. In tegenstelling tot voorgaande edities werd het hoofdpodium ditmaal in de breedte geplaatst. Zo leek het alsof er meer plaats was naar stampoppervlakte toe. Vanop het vergrootte vip deck was er nog steeds een prachtig zicht over de massa.

Artiesten die zaterdag hun weg vonden naar God’s Grounds waren o.a. Josh & Wesz, The Prophet, Brennan Heart, Frontliner, Wildstylez, Psyko Punkz, B-Front en Coone. Deze laatste had een leuke verrassing in petto. Zijn set sloot namelijk af met een spetterend vuurwerk.

Daarnaast waren ook de andere podia goed gevuld en wel aangekleed. Denk maar aan de meer dan afgeladen volle Aztek Ruins wanneer Mark With A K de dj-booth betrad. Tevens stonden op deze stage onder meer Demoniak, Transfarmers, Davoodi, Bestien en Dr Phunk. Of in de hardstyle tempel waar Frequencerz, Alpha², Neroz, Jack of Sound en Sound Freakerz de tent in vuur en vlam zetten.

Aan de andere kant van het terrein ging het er nog wat harder aan toe. Het grote hart vormde de basis van de hardcore stage met artiesten als Tha Playah, Endymion, Art of Fighters, Anime, Kasparov, Neophyte, Evil Activities & E-Life. Wat verderop, en meer verscholen in de bossen, de kleinere industrial/core stage.

Het was opnieuw een knallende editie van The Qontinent met vele goede herinneringen die je kan herbeleven met het compilatie album. Met dank aan Bass Events en Q-Dance voor dit geweldige weekend, kijken wij alvast uit naar volgend jaar! (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: