Luc Luyten

@ De Roma

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Het was duidelijk dat velen er naar uitkeken, The Human League in de Roma in Borgerhout. Een zaal die enkel door vrijwilligers wordt gerund en ze doen dat goed. Op de balkons werd iedereen aangemaand tot zitten en lege drankbekers werden constant opgehaald. Daar kan nog een voorbeeld aan genomen worden.

Voorprogramma Ekkoes, een Londense synthpopband die bestaat uit drie heren en één dame die wel heel erg haar best deed om er lieftallig en bevallig uit te zien. Het was duidelijk dat ze vereerd waren om het voorprogramma van hun jeugdhelden te spelen en ze deden dat goed. Poppy nummers, een prachtige herenstem aangevuld met de lieftallige damesstem.

Na het voorprogramma was het de beurt aan The Human League. Opvallend was het iets oudere publiek, maar daarom werd er niet minder genoten. He is vanzelfsprekend dat zij velen van ons bekoord hebben in onze jongere jaren. Philip, Susan en Joanne zijn nog steeds even stijlvol, energiek en levenslustig als zoveel jaar geleden. Het is ook goed te merken dat ze België op handen dragen, wat wederzijds is . Als opener begonnen ze met het vrij onbekende nummer Sky, onmiddellijk gevolgd door het alom gekende Mirror Man. De dames in witte, Philip in zwarte outfit. Susan ultra kort gekleed, Joanne lang. Op het podium de instrumenten eveneens in het wit.

Heel stil werd het tijdens “Seconds”. Een pakkend nummer dat “vertelt” over de moord op J. F. Kennedy. Enkel Philip op het podium, tijd voor de dames om hun om te kleden, dit keer in het zwart. Behalve hun minder bekende openingsnummer Sky en halverwege de show eveneens het vrij onbekende Soundtrack to a Generation, volgenden de hits mekaar op. Afsluiter van de set was uiteraard Don’t You Want Me. Enkel de muzikanten op het podium bij de eerste noten, Philip, Susan en Joanne waren overbodig want het publiek ging uit de bol en zorgde zelf voor de vocals. Na dit toppertje volgden nog twee bisnummers om U tegen te zeggen, het geweldige Being Boiled , gevolgd door een dansende zaal op de afsluiter Electric Dreams, Susan in een weinig omhullende soort zwarte samba outfit, Joanne in een burlesque outfit.

Dankjewel Human League voor weeral een geweldig concert en om ons weer even onze jeugdjaren terug te geven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Human League
Datum: 
16/11/2016
Locatie: 
De Roma
Meer over