Het Gentse trio Teen Creeps released vandaag met 'Sidenote' de eerste single van hun debuut album 'Birthmarks' dat op 06.04 via [PIAS] zal uitkomen. Video: https://www.youtube.com/watch?v=6ZDV2g6XjmI&feature=youtu.be

‘Sidenote’ is het eerste nummer op het album en het is ook één van de eerste songs die de band ervoor schreef. “Het gaat over niet helemaal voor iemand durven gaan. En hoe een relatie daardoor nergens naartoe gaat”, zegt zanger en bassist Bert. “De tekst heb ik geschreven toen ik net uit een relatie kwam. Ik had iemand nieuw leren kennen, maar ik was er nog niet klaar voor. Ik durfde mij er niet aan overgeven en daarom is het uiteindelijk niets geworden.”

De danser in de video is Jules Jordens, een bevriende acteur. “Nadat we een grappig filmpje hadden gezien waarop hij danste op een of ander 80’s pop nummer, hebben we hem gevraagd om ‘Sidenote’ te playbacken. Hij had een hele choreografie uitgewerkt en ingestudeerd, die de vibe en energie van het nummer perfect overbrengen. En het is ook gewoon heel leuk om naar te kijken.”

Teen Creeps is een Gents indie rock trio dat het maximum haalt uit haar beperkte bezetting. Je kent drummer Ramses Van den Eede misschien van weirdo rockers Hypochristmutreefuzz en zanger-bassist Bert Vliegen van de slowcore bands Sophia en Horses. Op hun debuutalbum ‘Birthmarks’ brengt de band fuzzy gitaren, stevige drums en melancholische zang samen in één energieke mix. Een debuut dat knipoogt naar de jaren ‘90 en haar helden, maar met beide voeten in het heden staat. Voor de opnames trok Teen Creeps naar Londen, waar de band samenwerkte met producer Rory Attwell (Veronica Falls, Yuck, The Vaccines). Het album werd op enkele dagen tijd live opgenomen in Lightship 95, een studio op een verankerde boot op de Thames. Voer voor fans van Dinosaur Jr., Cloud Nothings en Yuck.

Reeds aangekondigde club concerten:

  • 10.02 We Are Open, Antwerpen
  • 26.04 AB, Brussel

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: