Taras van de Voorde is terug en bewijst meteen dat zijn intense studiowerk opnieuw heeft geleid tot een clubhit in de dop.

The Game, uitgebracht op EC Records en zowel digitaal als op vinyl verkrijgbaar, bevat een epische piano loop die je midden in je hart raakt. De rest doet er even niet meer toe. Dit meesterspel tilt de track naar een hoger level.

Guy Garret, samensteller van de invloedrijke 2011 Miami Buzz Chart, is al een grote fan en riep The Game al uit tot een 'instant klassieker'. Hij plaatste de track ook op de zevende plek van zijn chart. Het mag duidelijk zijn dat Taras met deze plaat wel iets heel bijzonders in zijn handen heeft.

Ook DJ's supporten de track vol enthousiasme. Onder meer Luciano, Deetron, Gregor Tresher, Timo Maas, Michel Cleis, Robert Dietz en Technasia hebben The Game al een prominente plek gegeven in hun platentas.

Het nummer is de opvolger van Taras' grote succes uit 2010, de kraker 1998. De legendarische BBC-jock Pete Tong riep deze track destijds uit als zijn persoonlijke favoriet van dat jaar. Bovendien stond 1998 op de vijfde plek in de jaarlijst van de befaamde community Resident Advisor. Pete Tong heeft recentelijk de wereldprimeur gehad om The Game voor de allereerste keer de ether in te slingeren.

De release van The Game is inclusief de Santos' 909 and piano roll remix. Santos heeft de mogelijkheden van het vernuftige pianospel tot in detail verder uitgewerkt en gecombineerd met een zeer funky bass. Hierdoor ontstaat een soepele melodielijn die de track voortstuwt als een geoliede machine.

De digitale release bevat bovendien een Pianopella version, beschikbaar voor elke producer die de melodie voor eigen edits wilt gebruiken.

Rotterdammer Taras van de Voorde doet, net als veel van zijn stadsgenoten, de dingen het liefst net even iets anders. Zijn lange gigs in Europese clubs en unieke producties zijn inmiddels een handelsmerk geworden. Vanwege van de Voorde's unieke stijl krijgt de producer ook steeds meer remix aanvragen binnen.

Taras van de Voorde - The Game is vanaf vandaag uit op EC Records en verkrijgbaar op vinyl www.decks.de en als digitale download op www.beatport.com. De track is vanaf 20 juni verkrijgbaar via alle andere online muziek portals.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: