Gloednieuw dancefestival tijdens 24 Hours Of Zolder

Yes, the rumours are true! Heusden-Zolder trilt begin september op zijn grondvesten tijdens de eerste editie van het Supersonic Festival. Dit groovy en trendsettende dancefestival strijkt tijdens de 24 Hours Of Zolder pal binnen de legendarische racebaan neer. Het belooft een zwoele nazomer te worden, met beklijvende suspense en pompende beats.

Star Events zet Limburg eens te meer op de kaart. De organisator van gerenommeerde evenementen pakt op zaterdag 3 september trots uit met het Supersonic Festival. Dit fonkelnieuwe dancefestival in Heusden-Zolder bevat alle ingrediënten van een middelgroot muziekfestival. Het brengt een uitgekiende mix van de hipste (inter)nationale acts en upcoming talent in uiteenlopende dancegenres.

Naast de eclectische line-up en het fantasierijke entertainment zijn de spraakmakende decors op en rond de podia outstanding. Het publiek kan uit de bol gaan in de bontgekleurde dancehalls, tijdens de blitse lichtshows, in het duizelingwekkende reuzenrad, … Het Supersonic Festival is dus meer dan alleen maar muziek, het is ook dé hotspot om te chillen.

Unieke setting, perfecte match
De setting van het Supersonic Festival is buitengewoon uniek. Het dancefestival slaat zijn tenten op aan het legendarische Circuit Zolder, waar formule 1-iconen zoals Jacky Ickx en Niki Lauda, maar ook wielerhelden als Mario Cippolini of motocrosskannibaal Stefan Everts in de voorbije decennia geschiedenis schreven. “Het circuit is het surrealistische decor van de eerste editie van het Supersonic Festival en dit tijdens de 24 Hours Of Zolder. Deze koninginnenrace kickt meer dan ooit. De stijlbreuk met het verleden en de nieuwe aanpak versterken onze positie in het internationale racegebeuren. De komst van het Supersonic Festival past perfect in het plaatje”, aldus Thierry Deflandre, General Manager Circuit Zolder.

Ook de burgemeester van Heusden-Zolder verwelkomt het Supersonic Festival met open armen. Sonja Claes: “Ik sta voor honderd procent achter dit lovenswaardige initiatief. Het geeft een eigentijds elan aan onze gemeente. De snelle bolides op het circuit en de catchy sounds op het Supersonic Festival matchen uitstekend met elkaar. De hele regio zal in de ban zijn van dit topevenement, het wordt een jaarlijkse afspraak voor Limburgers, daar ben ik nu al zeker van.”

8 stages, 70 artiesten
Voor de eerste editie van het Supersonic Festival wist organisator Star Events een 70-tal artiesten te strikken. Op niet minder dan 8 stages – waaronder de mainstage by MNM –staan hardstyle, house & techhouse, retro by Bonzaï, Atmoz Clubbin’, dubstep by Loop & Untitled! en urban r&b op het programma. Deze gevarieerde muzikale inkleuring serveert een zonnige cocktail van ambiance, beats en dance. Achter de draaitafels loodsen de vele topacts de duizenden dancefanaten van het ene hoogtepunt naar het andere.

De Supersonic mainstage by MNM krijgt onder meer dancekleppers Robert Abigail, David
Latour en de broers Dimitri Vegas & Like Mike (zie co-headliner op Tomorrowland 2011) over de vloer. Zij mixen hun soundscapes in de openlucht. Ook op de Hardstyle Dome doen bekende (inter)nationale hardcore deejays – zoals Ruthless, Tatanka, Ronald V en de Nederlanders van Showtek – het onder de blote hemel.

Feel the beats! Op de Retro Arena by Bonzaï brengen iconen Yves Deruyter, Bonzaï All Stars en soortgenoten techno, rave, trance en hard trance. James Harcourt, Mason, Tiefschwarz en andere klinkende namen zetten de House & Techhouse stage in vuur en vlam.

De Limburgse verankering van het Supersonic Festival is overduidelijk aanwezig op de Clubbin’ by Atmoz stage. De Atmoz Nights van dj en fenomeen Pat Krimson zijn onuitwisbaar in het geheugen gegrift van menig danceliefhebber. Atmoz music is happy music for happy people!

Opmerkelijk is ook de samenwerking met het Limburgse LOOP (Muziekodroom) en het Antwerpse Untitled! – binnenkort op Tomorrowland en Dour Festival – die booming acts programmeren op de Dubstep Room by Loop stage. Vlaanderen loopt immers storm voor dubstep, het elektronische muziekgenre dat uit de Londense underground kwam overwaaien. De diepe, gonzende baslijnen en de grimmige beats doen het Supersonic Festival ongetwijfeld op zijn grondvesten daveren met top-acts als Untitled Soundsystem en de Londense acts Reso, Roksonix en Crissy Criss.

Ook de We Love Urban & R&B stage verzamelt het kruim van dit bijzonder gesmaakte dancegenre op één en hetzelfde podium. Wallonië wordt hier met glans vertegenwoordigd door Daddy K. Andere toppers zijn DJ Mystique, Romeo Blanco, DJ Sake en TLP.

Bar Jeudi VIP Lounge
De Bar Jeudi VIP Lounge is een ontmoetingsplaats voor jonge professionelen en trendy persons. Deze exclusieve community vertoeft in een stijlvol ingerichte club- en loungeruimte. Elke VIP wordt in de watten gelegd met champagne, cocktails en de juiste muziek. Een ideaal (business)concept voor wie net dat tikkeltje meer wil.

Ambitieus plan
Het Supersonic Festival mikt voor de eerste editie op dance-lovers uit de Benelux. “Bovendien zullen ook de duizenden toeschouwers van de 24 Hours Of Zolder de weg naar het festivalterrein weten te vinden”, zegt Thierry Deflandre. “Samen met de vele festivalbezoekers creëren zij een stevige achterban om jaarlijks in aantal toe te nemen.” Koen Wauters, frontman van Clouseau en racepiloot tijdens de 24 Hours Of Zolder, is het daarmee volmondig eens: “De combinatie van een autorace en een dancefestival is super. Twee topevents die samen de nacht ingaan… Dat moet een fantastische beleving worden.” Zijn teamgenoot Anthony Kumpen voegt eraan toe: “Ronkende motoren en pompende beats. Terwijl ik achter het stuur zit, weet ik nu al waar mijn vrouw door het dak zal gaan.”

Organisator Star Events heeft het zeer ambitieuze plan opgevat om editie na editie uit te breiden. “We willen groeien naar een muziekfestival dat uitsluitend kwalitatieve dance programmeert”, onthult Kris Vanhoyland, zaakvoerder van Star Events. “Met alsmaar grotere artiesten op de affiche. Bovendien willen we uitgroeien tot een trendsetter en de traditionele afsluiter van het zomerfestivalseizoen.”

Daylife en nightlife
Het Supersonic Festival 2011 opent de deuren vanaf 13.30 uur. Om 14.30 uur barsten de beats in alle hevigheid los. Het uitbundige feest duurt maar liefst tot 4 uur in de ochtend, een extreem laat sluitingsuur wat uniek is voor een festival. Ideaal voor daylife én nightlife dancers!

Supersonic Festival verwent de festivalgangers met aantrekkelijk geprijsde early birdtickets en combitickets ‘Supersonic Festival & 24 Hours Of Zolder’. Campingtickets zijn eveneens verkrijgbaar.

Partner MNM zendt het Supersonic Festival live uit van 16 uur tot 1 uur. Inclusief sfeerverslagen en interviews met artiesten en girls & boys in het publiek. De Vlaamse radiozender organiseert vooraf ook een wedstrijd waarbij luisteraars een actieve rol op Supersonic Festival toebedeeld krijgt.

Alle informatie kan je ook vinden op www.supersonicfestival.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: