De Muziekbank” is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen in samenwerking met Festival Dranouter. Met deze “Muziekbank” willen de initiatiefnemers middelen inzamelen voor de aankoop van muziekinstrumenten voor kansarme kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen. Het project sluit daarbij naadloos aan bij de actie ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ waarbij het Streekfonds de voorbije jaren al meer dan 200 projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen steunde.

Jan Despiegelaere, coördinator van het Streekfonds; ‘Met de Muziekbank willen we ons heel specifiek richten op de groeiende groep kinderen en jongeren die een muziekopleiding aan een academie of muziekschool stopzetten vanaf het moment dat van hen wordt verwacht dat zij zelf hun instrument bekostigen. Door de groeiende kansarmoede zijn er steeds meer gezinnen voor wie dergelijke – soms zware – investering absoluut onhaalbaar is. Vaak wordt er door de organisaties zelf actief mee naar een oplossing gezocht, maar deze kunnen ook niet op elke vraag een antwoord bieden. Bijkomend gebeurt het ook dat vele ouders terughoudend zijn om hiervoor steun te vragen en moeten de kinderen soms noodgedwongen een ‘goedkopere’ hobby kiezen.

’Het project wordt komend weekend voor de eerste keer voorgesteld op Festival Dranouter. Het Festival staat al jaren bekend voor zijn geëngageerde projecten en samenwerkingen met andere non-profitorganisaties zoals ook Natuurpunt. Het thema ‘muziek’ kan natuurlijk niet beter aansluiten bij de core-business van de organisatie, die tijdens het Festival ook de aanwezige artiesten wil aansporen om het project een duwtje in de rug te geven.

Na Festival Dranouter trekt het Streekfonds de hele provincie rond met de zogenaamde ‘muziekbanken’ om mensen warm te maken om hun steentje bij te dragen en zo de nodige muziekinstrumenten te kunnen aanschaffen.

Het Streekfonds West-Vlaanderen verenigt, verbindt en versterkt lokale schenkers (particulieren, groepen, bedrijven,organisaties,...) en lokale verenigingen. Het Streekfonds wil zo het maatschappelijk engagement en de lokale filantropiein West-Vlaanderen versterken, met bijzondere aandacht voor initiatieven die de kansen bevorderen van kinderen enjongeren. Het Streekfonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

U kan het project ‘Muziekbank’ steunen door een gift over te maken via rekening Bank van de Post IBAN BE10-0000-0000-0404 van de Koning Boudewijnstichting met volgende mededeling 'C1850100.011 – Streekfonds – Muziekbank'. Uw gift wordt dan rechtstreeks toegewezen aan dit project. Voor giften van € 40 of meer ontvangt u een fiscaal attest van de Koning Boudewijnstichting.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over