Naar goede gewoonte lanceert Boek.be de affiche van de Boekenbeurs op de Cultuurmarkt in Antwerpen. Het ‘lezer/laser’- symbool dat staat voor de aandacht die het boek verdient, is van de hand van striptekenaar Serge Baeken. Niet toevallig: de Boekenbeurs geeft dit jaar speciale aandacht aan de strip. Ook de VIP-wedstrijd gaat van start met als inzet een exclusief bezoek aan de Boekenbeurs op 31 oktober. En op het vernieuwde Auteurspodium maken een aantal grote buitenlandse auteurs hun opwachting - we lichten een tip van de sluier.

78e Boekenbeurs

De Boekenbeurs vindt dit jaar plaats van vrijdag 31 oktober tot en met dinsdag 11 november in Antwerp Expo, met twee nocturnes op dinsdag 4 en donderdag 6 november. Strips krijgen de volle aandacht.

De affiche van Serge Baeken

In een inktblauwe hemel zet een contrasterende stralenbundel het boek in de kijker. Wie vertrouwd is met strips ziet hier een knipoog naar Batman.

Cultuurmarkt

Zondag 31 augustus kun je de affiche van de Boekenbeurs gratis afhalen op de stand van de Boekenbeurs op de Meir, vlakbij de Meirbrug. Met de flitspaal van Boek.be maak je een bladwijzer met je foto én de nieuwe affiche. Voor kinderen is er een halte van het Vliegparcours waar ze stripmemory kunnen spelen.

VIP-wedstrijd

Op 31 oktober, de openingsdag van de beurs, krijgen 100 personen een uur voor de publieksopening een heerlijk champagneontbijt en openen daarna de Boekenbeurs. Waag je kans tot 3 oktober via de VIP-wedstrijd op www.boekenbeurs.be!

Auteurspodium

Het programma van het Auteurspodium brengt heel wat grote namen naar Antwerpen, o.a.:

  • Sophie Hannah, Sophie Kinsella, Cassandra Clare & Holly Black, Nicci Gerrard, Santa Montefiore, Kathérine Pancol, Lars Kepler, Christophe Arleston
  • Herman Brusselmans, Luc De Vos, Tom Lanoye, Marec, Griet op de Beeck, Marnix Peeters, Anne Provoost, Serge Simonart, Jean Paul Van Bendegem, Margot Vanderstraeten, Jeroen Meus, Joy Anna Thielemans, Marc de Bel, Dirk Verhofstadt, Floortje Zwigtman

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over