Cactus Muziekcentrum gaat op zoek naar verborgen goodies in de broeierige onderbuik van de huidige muziekscene. Voor een kleine ticketprijs (€ 5 vvk • € 8 add) programmeren we een aantal verrassende nieuwe(re) en internationale acts, die hun eigen ding doen en zich hierbij niet laten hinderen door hypes en trends! 

Het concept van SPEEDY ORTIZ en hun debuutplaat 'Major Arcana' is simpel: sterke harmonieën, omwonden met zoete vocalen en gedragen door grillige gitaren en noisy distortion. De band wordt veelvuldig vergeleken met bands als Dinosaur Jr.The PixiesMagnapop,Throwing Muses en Pavement

Frontvrouw Sadie Dupuis heeft duidelijk de invloed van Stephen Malkmus als een spons opgenomen (ze was zelfs ooit zangeres in Babement, een all-female Pavement-coverband) en omgezet in vruchtbare songs die doen denken aan de outsiders en geeks van een Amerikaanse high school. Nummers als 'No Below' en 'Fun' landen als granaten op de spottende cheerleaders en opgepompte jocks. Hun energieke lo-fi en indie rock leverde hen tot nu toe o.a. lovende recensies op in NME (9/10) en Pitchfork (8,5/10).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Speedy Ortiz
Datum: 
23 mei 2014
Locatie: 
Cactus Club, Brugge

Reservatie:

Meer over