Festivals Extrema Outdoor en Solar weekend hebben vandaag op Eurosonic-Noorderslag een ‘Green deal’ intentieverklaring getekend. Beide festivals gaan in 2015, samen met het Green Events Nederland platform, werken aan een plan dat als doel heeft festivals afvalvrij te maken.

Het initiatief komt van Green Events Nederland. Zij vroegen de koplopers op Nederlands festivalgebied om de handen ineen te slaan met betrekking tot de afvalproblematiek en gezamenlijk te komen tot een ‘Green deal’ plan met het streven om festivals in de toekomst afvalvrij te maken. Festivals Pinkpop, Mysteryland, Welcome to the future, Zwarte Cross, Into the great wide open, DGTL en Amsterdam Open Air gaan samen met Extrema Outdoor en Solar weekend de uitdaging aan. Green Events verwacht in oktober 2015 het ‘Green deal’ plan te kunnen presenteren.

Marcel Mingers, creatief directeur van Extrema, legt uit dat afval een groot probleem vormt op festivals. “Wij proberen al jaren om onze hoeveelheid afval te verminderen en meer te recyclen en upcyclen, maar we hebben nog een lange weg te gaan. We zijn enthousiast over de plannen van Green Events Nederland en we hopen dat kennisdeling en het bundelen van krachten gaat leiden tot meer slagkracht”, aldus Marcel Mingers.

Extrema Outdoor werd tijdens de ADE Green conferentie op het Amsterdam Dance Event beloond voor haar duurzame festivaltoepassingen. ‘XO’ won ‘a Greener festival award’. Het Extrema team verdiept zich sinds enkele jaren onder andere in duurzame afval-, vervoer- en energietoepassingen voor haar festivals. Doel is om samen met de bezoekers verantwoord te ondernemen, met liefde voor mens en planeet. De organisatie, die vaak de hippie onder de dance festival organisatoren wordt genoemd, hoopt dat zij middels haar festivals de gedachten van mensen kan verruimen en hen kan stimuleren om samen een mooiere wereld te maken met meer liefde, kleur en respect. In 2010 introduceerde de organisatie het project Love People, Love planet. Dit gedachtegoed loopt als een rode lijn door de organisatie heen en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Wie zijn Green Events Nederland? Hét platform voor verduurzaming van evenementen. Green Events wil de festivalorganisatoren inspireren om daar iets aan te doen en via deze organisatoren ook de festivalbezoekers bereiken. Doordat festivalbezoekers ontvankelijk zijn voor nieuwe ideeën en impulsen is een festival dé plek bij uitstek om deze boodschap over te brengen. Door onafhankelijk en deskundig advies te geven neemt Green Events de organisatoren mee op een inspirerende reis naar milieubewust, duurzaam en verantwoord ondernemerschap. Hierbij wordt het economisch aspect uiteraard niet uit het oog verloren. Het verduurzamen van een evenement is een proces dat gezamenlijk moet worden aangepakt. Green Events fungeert als initiator, verbindende schakel, vraagbaak en inspirator.

Extrema is één van de grondleggers van housemuziek. Extrema startte in 1992 met het organiseren van excentrieke danceparty’s, feesten en festivals om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de nieuwe house beweging. Een beweging waarvan iedereen dacht dat het maar een rage was, maar nu uitgegroeid is tot het genre elektronische muziek en niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Extrema bood een nieuwe manier van uitgaan. Met haar feesten creëerde ze een andere wereld waar iedereen helemaal zichzelf kon zijn en even kon ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Extrema is inmiddels uitgegroeid tot een familie die met liefde en passie haar evenementen organiseert. Nog steeds is de belangrijkste drijfveer mensen verrassen en gelukkig maken. Extrema wilt mensen samenbrengen, verbazen en kennis laten maken met verschillende talentvolle en lieve mensen die mooie kunstvormen en gedachtes in vorm van muziek, theater, show, spel en decor laten zien. Extrema laat de pareltjes van de zijstraten van onze samenleving zien. Muzikaal gaat Extrema niet voor de meest voor de hand liggende keuzes, maar wil zij haar bezoekers kennis laten maken met bijzondere, kwalitatieve artiesten met indrukwekkende shows.

Extrema gelooft dat zij middels haar festivals de gedachten van mensen kan verruimen en hen kan stimuleren om samen een mooiere wereld te maken met meer liefde, kleur en respect. Wij geloven dat onze bezoekers deze visie kunnen voortplanten in de samenleving. Extrema heeft meer dan eens op speelse wijze aandacht gegeven aan maatschappelijke gebeurtenissen. Zij wordt dan ook niet voor niets nog steeds vaak de hippie onder de dance festival organisatoren genoemd.

Extrema is een A merk en dat willen we ook blijven door een goede kwaliteit-prijs verhouding te hanteren. Een hoogwaardige service, een hoog comfortlevel, veiligheid en een kwalitatieve line up; dat is waar wij 200% voor gaan. Door middel van onderzoek en kwaliteitscontroles blijven wij daar de beste in. Zowel bezoekers, artiesten, leveranciers en personeel gaan altijd met een grote smile naar huis en hebben het gevoel bij onze familie te horen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: