Vorige week maakten de broers Coppens, voor het oog van 847.841 kijkers en een marktaandeel van 38,9% (VVA 18-54, live +5), een jongensdroom waar door met een papieren boot te varen. Op donderdag 9 oktober 2014 onderzoeken de broers in aflevering zes van Het Lichaam van Coppens of het mogelijk is om te niezen met de ogen open, testen ze de precisie van een robotfoto en laten ze zich serieus pijn doen… zónder medicinale verdoving.

Kunnen je oogballen er uitvallen wanneer je niest?

Waarom sluiten we onze ogen wanneer we niezen? Zouden onze oogballen er door de immense druk kunnen uitploppen? Staf en Mathias proberen met een test de wilde verhalen te ontkrachten die hierover de ronde doen en berekenen meteen ook de gemiddelde niessnelheid. Wat ze hiervoor eerst moeten uitzoeken, is hoe ze op commando een nies kunnen opwekken én hoe ze de ogen terwijl open kunnen houden…

Werkt acupunctuur als verdoving?

Met naalden in je lijf prikken doet pijn. Maar hoe komt het dan dat acupunctuur een helende werking heeft? En kan je met de Oosterse techniek ook een verdoving opwekken? Mathias en Staf testen het uit met de hulp van acupuncturist Dolf Chin See Chong. Mathias trekt naar Tattoo Bertje om een nieuwe tattoo op zijn voet te laten zetten, dit keer hopelijk pijnloos. Staf laat dokter Karolien een vlekje op zijn rug wegnemen op de operatietafel, met als enige verdoving de acupunctuurnaalden…

Hoe accuraat is een robotfoto?

Lijken de robotfoto’s die je op tv ziet wel degelijk op de echte misdadigers? Om dat te testen regelt Staf een vluchtige ontmoeting tussen zijn broer Mathias en een wildvreemde man...in het holst van de nacht aan de rand van zijn bed. De dag nadien trekken de broers naar forensisch tekenaar bij de Federale Politie, Filip Van Achteren, die met de informatie van Mathias een uiterst gedetailleerde robotfoto maakt. Maar dan blijft de vraag: Lijkt de wildvreemde man op de tekening? En herkent het publiek in de studio de ‘dader’ in het rijtje van verdachten?

Is het mogelijk om je eigen urine te drinken?

Urine is een afvalproduct van ons lichaam. Het zit vol stoffen die we niet meer nodig hebben. Toch beweren Aziatische homeopaten dat het drinken van de eigen urine bijzonder heilzaam is. De broers gaan op zoek naar een veilige manier om hun plas te drinken, vinden die in Kruibeke en halen de oplossing zelfs naar de studio.

De volledige aflevering van Het Lichaam van Coppens kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: