Dat Sam Vloemans een creatieve duizendpoot is die niet in een hokje te duwen valt, wisten we al. Geboren in Curaçao kreeg hij latin met de paplepel mee, maar evengoed voedde hij zich met jazz, soul en pop.

New Light - New Mixes

Nu heeft de meester-trompettist de titeltrack van zijn laatste album 'New Light' (2013) geremixt en dit op een nieuwe plaat geperst. De zeven remixen zijn gemaakt voor zeven verschillende gemoedstoestanden. "Voor elke dag van de week een andere track", verklaart Sam. "Het is een ruggesteun voor een gevarieerde week, waarbij de luisteraar zelf beslist welke dag hij een bepaalde track verkiest." Tegelijkertijd wordt ook de eerste officiële videoclip van 'New Light' voorgesteld.

Nederland

Ook Nederland lijkt stilaan door de knieën te gaan voor Sam Vloemans. Op 15 februari staat de Nederlandse release van zijn tweede album 'New Light' gepland in de NSJ Club te Amsterdam. Op het album staan muzikale bijdragen van 'Young&Sick', gitarist Bart Oostindie, bassist Reggie Washington (Rh Factory, D'ANgelo en Casandra Wilson) en percussionisten Kobe Proesmans en Amel Serra. Het eerste album van Sam Vloemans & band 'Otrabanda' dateert van 2011.

Tournee

Met dit remix-album als extra bagage trekt Sam Vloemans met band opnieuw naar de zalen. De topmuzikanten die Sam Vloemans de laatste jaren rondom zich verzamelde, kennen intussen op muzikaal vlak geen geheimen meer voor elkaar. Ze toerden doorheen Vlaanderen en Nederland, in de cultuurhuizen en op festivals, en waren gedurende een week de huisband van 'De Laatste Show'.

Naar aanloop van de komende tournee zette Sam Vloemans en band op 9 januari zaal N9 in Eeklo alvast in vuur en vlam!

TOUR DATA 2015:

  • 07/02 - 20'00 - ZOTTEGEM, CC Zoetegem
  • 11/02 - 20'15 - KORTRIJK, Concertstudio
  • 15/02 - 21'00 - AMSTERDAM, North Sea Jazz Club (NL)
  • 14/03 - 20'00 - DIEPENBEEK, Buurthuis De kei
  • 20/03 - 20'30 - RIJKEVORSEL, De Singer
  • 27/03 - 20'15 - MOL, Zaal Ootello Club Concert

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over